Dragii mei, sper ca mai tineti minte cazul copiilor din satul Ponorel si dorinta celor de la Transavia de a-i ajuta sa beneficieze de o biblioteca si cartile necesare. Campania demarata de ei a strans multe retete si implicit multe carti ce urmeaza a fi donate. Asa cum am promis ma implic si eu in campania “Gatesc pentru o carte” si prepar de zor retete peste retete iar astazi am ales pentru voi o reteta de sezon, aromata si delicata, pui cu gutui si sos alb.
Reteta este simpla si va asigur ca o sa va placa pentru ca gustul aromat al gutuilor este completat de cel al sosului béchamel.
Ingrediente:
- 600g piept de pui Fragedo Delicat (l-am ales pe cel feliat pentru ca economisesc timp si oricat as incerca sa feliez pieptul de pui nu iese egal ca si acesta)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura smantana
- 2 linguri pesmet
- sare, piper, cimbru
- 3-4 gutui potrivit de mari
- Sucul de la o jumatate de lamiae
Pentru sos:
- 1 lingura de unt
- 1 lingura faina
- 200ml lapte
- putina sare, nucsoara
1. Ungem feliile de piept de pui cu putin ulei si le asezam in tava unsa si ea cu putin ulei. Pe fiecare felie punem putin cimbr, sare, piper. Smantana o amestecam cu pesmetul si o intindem peste carne. Gutuile le curatam, le taiem felii si le stropim cu putin suc de lamaie. Le asezam printre feliile de carne si bagam tava la cuptor la 180g C timp de 30min.
2. Pana se face carnea preparam sosul; topim untul intr-o craticioara, adaugam faina si apoi treptat laptele. Amestecam rapid pana se ingroasa si condimentam cu sare si putina nucsoara. Daca vreti sa fiti siguri ca nu face cocoloase puteti amesteca faina cu laptele si apoi sa turnati amestecul in craticioara peste untul topit.
Servim carnea cu gutui, sos si legume fierte.
Asadar va invit sa gatiti si voi o reteta sau mai multe cu carne de pui si sa va alaturati campaniei Gatesc pentru o carte. Tot ce trebuie sa faceti este sa pregatiti o reteta cu carne de pui, sa o fotografiati si sa o postati pe pagina mea de Facebook sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/TransaviaToateCele folosind hashtagul #gatescpentruocarte. In plus, Transavia va va rasplati si pe voi, prin tragere la sorti cu 5 exemplare din cartea de bucate semnata de Radu Anton Roman!
Asteptam retetele voastre pana pe data de 2 decembrie, inclusiv. Va multumesc si sper sa va implicati si voi!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]