Pui cu cus cus

Reteta am facut-o pentru Adrian dar am refacut-o apoi pentru toata familia. M-am gandit sa o postez deoarece este usoara, rapida si gustoasa.

Ingrediente ( pentru 4 portii):

  • 4 pulpe dezosate de pui ( puteti folosi si piept sau pulpe intregi)
  • 400g cus cus
  • 2 -3 linguri ulei de masline
  • sare

Spalam carnea de pui cu apa rece si apoi o punem la fiert in aprox 1 litru de apa rece.

Cand este fiarta o lasam sa se raceasca si o taiem bucatele.

Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam cus-cusul si amestecam continuu cateva secunde ( sa zicem 20), apoi completam cu zeama in care a fiert carnea ( pe ambalaj scria ca la 400g cus cus e necesar 750ml apa). Eu am pus treptat lichidul.  Adaugam si sare si lasam la foc mic 4-5 minute conform indicatiilor de pe ambalaj.

La sfarsit adaugam carnea amestecam si servim.

Puteti pune si otara de ghimbir ras sau nucsoara.

Observatii: Puteti sa o preparati si in urmatoarea varianta. Caliti o ceapa tocata apoi adaugati carnea de pui taiata bucatele, lasati sa se faca la foc mic si la sfarsit adaugati cus-cusul. Completati cu apa cat este necesar si apoi lasati pe foc 4-5 min. Condimentati cu sare.

 

Un comentariu la „Pui cu cus cus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.