Pui cu cus cus

Reteta am facut-o pentru Adrian dar am refacut-o apoi pentru toata familia. M-am gandit sa o postez deoarece este usoara, rapida si gustoasa.

Ingrediente ( pentru 4 portii):

  • 4 pulpe dezosate de pui ( puteti folosi si piept sau pulpe intregi)
  • 400g cus cus
  • 2 -3 linguri ulei de masline
  • sare

Spalam carnea de pui cu apa rece si apoi o punem la fiert in aprox 1 litru de apa rece.

Cand este fiarta o lasam sa se raceasca si o taiem bucatele.

Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam cus-cusul si amestecam continuu cateva secunde ( sa zicem 20), apoi completam cu zeama in care a fiert carnea ( pe ambalaj scria ca la 400g cus cus e necesar 750ml apa). Eu am pus treptat lichidul.  Adaugam si sare si lasam la foc mic 4-5 minute conform indicatiilor de pe ambalaj.

La sfarsit adaugam carnea amestecam si servim.

Puteti pune si otara de ghimbir ras sau nucsoara.

Observatii: Puteti sa o preparati si in urmatoarea varianta. Caliti o ceapa tocata apoi adaugati carnea de pui taiata bucatele, lasati sa se faca la foc mic si la sfarsit adaugati cus-cusul. Completati cu apa cat este necesar si apoi lasati pe foc 4-5 min. Condimentati cu sare.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Pui cu cus cus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.