Pui cu curry si morcovi

Nu prea gatesc „chinezisme” cum zice sotul meu, pentru ca niciodata nu mi-au iesit ca si cele de la restaurant. Sunt convinsa ca ei au un ingredient secret gen vegeta pe care il pun in toate mancarurile. Dar cum imi place curry , cred ca nu multi sunt incantati de asta :) si imi era dor de orez  „in pielea goala” adica fiert in apa cu putina sare,  am zis sa fac o reteta usoara si bineinteles rapida, ca nu prea am timp de gatit zilele astea.

Ingrediente:

  • 8 buc pulpe dezosate
  • 1 ceapa
  • 6-7 morcovi mai mici
  • 4-5 tije de telina ( apio )
  • 1 lingura curry
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos worchester ( se gaseste la Kaufland )
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • orez

Curatam si tocam ceapa marunt, apoi o calim in putin ulei. Adaugam pulpele taiate bucati mai mari si amestecam usor. Lucram la foc mare. Dupa 2-3 minute adaugam morcovii si tijele de telina ( puteti renunta la ele, eu le aveam prin congelator si am zis sa le folosesc ). Amestecam, adaugam sosul de soia, completam cu apa si lasam sa se faca la foc mic.

Cand carnea a scazut, adaugam sosul worchester, curry si daca e nevoie putina sare. Mai lasam 2-3 minute, apoi oprim aragazul, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa stea 5 minute.

Servim cu orez.

E simplu de pus in forma asta (orezul), o sa va explic in imagini intr-o rubrica noua care se va numi Utile in bucatarie si  va aparea cat de curand (sper) prin bunavointa si stradania lui Eugen, programatorul site-ului.

PS. Am mancat cu furculita ca imi era o foame de lup si oricum la cat de mare am taiat carnea nu se putea altfel:)).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Pui cu curry si morcovi”

  1. arata tare bine.eu orezul il pun asa ca tine pe farfurie cu ajutorul unui bol mic de supa pe care il ung usor cu ulei apoi prin resturnare pun pe farfurie.mi se pare inutila un vas special pentru asa ceva.pupicei

  2. Draga Amalia, ai dreptate in legatura cu amestecurile chinezesti tip „Vegeta”.Mie imi trimite cineva din Olanda tot ce am nevoie ,dar cred ca poti gasi prin Mall-uri,la magazinele de lux care comercializeaza toate neamurile de ceai,cafea si amestecuri de plante.
    In fine,pentru mancarea aceasta ti-ar trebui:Nasi Goreng sau Foo Yong Hai .
    Daca gatesti paste,atunci ar fi minunat daca ai avea un pic de Bahmi Goreng.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.