Ma gandeam sa va scriu cate ceva despre Festivalul de gatit in aer liber. Nu va scriu , sambata nu am reusit sa ajung a fost un accident si circulatia era blocata, duminica pe la amiaza era doar o imensa coada la puii aia prajiti in litri de ulei. Poate o sa cititi pe alte bloguri despre eveniment. Asa ca ma intorc in/la puii mei :)) si ii gatesc asa cum stiu. Am gasit aceasta reteta care mi s-a parut gustoasa si pot sa va scriu ca nu m-am inselat .
Ingrediente:
- 3 pulpe intregi de pui ( puteti folosi un pui de aprox 1kg)
- 2 linguri faina
- 50 g unt
- 2-3 linguri ulei
- 1 pahar vin alb
- 1 ceapa potrivita
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri bulion de rosii
- 1/2 pahar de apa
- 300g ciuperci
- sare, piper
Adaugam uleiul si 25 de g unt intr-o cratita si cand se infierbanta adaugam bucatile de pui condimentate cu sare si date prin faina. Lasam sa se rumeneasca la foc mic, adaugand si ceapa si usturoiul tocate un pic mai mare. Cand bucatile de pui s-au rumenit adaugam vinul, bulionul si apa . Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.
Ciupercile le spalam bine si le taiem felii nu foarte subtiri. Le prajim in 25 g unt sau ulei . Cand carnea este aproape gata adaugam ciupercile prajite si condimentam daca e cazul cu sare. Adaugam si piper ( alb). Mai lasam sa scada vreo 10 minute la foc potrivit fara capac.
Servim cu crutoane de paine prajita .
Reteta este preluata dintr-o carte de bucate scrisa de Didi Balmez .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna reteta ta! Eu am ajuns sambata la Festival, a fost interesant si placut.
o mancare simpla si sigur buna.ciupercile trase in unt sunt o bunatate.
What a great blog!
This looks so delicious!
Have a nice time!
Paula
mi-am facut si eu blog sa te urmaresc mai bine:),esti inspiratie pt mine in bucatarie,pupici
A iesit super bun….multumim pentru reteta.pupici
Sa va fie de bine!
foarte bine arata..o sa fac si eu…dar ce sunt crutoanele de paine prajita ? :)
Paine prajita taiata bucatele…. cred ca in mod normal se prajeste painea taiata bucatele in unt insa eu asa o folosesc , o prajesc in prajitor si o tai bucatele.