Pui cu ardei si ceapa


Pui de casa , ca si in reclama ” de nepretuit ” :)). L-am gatit asa cum imi place mie cu legume si putin vin.

Ingrediente:
1 pui
60g kaizer sau slaninuta afumata
1 ceapa mare
3 ardei kapia
4 catei de usturoi
1 lingura boia dulce
piper, sare, ulei
200 ml vin sec

Taiem puiul bucati . Spatele, aripile, cosul, gatul le lasam pentru supa iar restul le folosim la reteta asta :).
Condimentam bucatile de carne , apoi le prajim la foc iute cateva minute. Adaugam slaninuta taiata feliute,lasam sa se topeasca si apoi adaugam ceapa taiata sozisori, ardeiul taiat rondele , usturoiul tocat. Amestecam bine cateva minute apoi adaugam vinul, lasam 1 minut si apoi punem apa cat sa acopere carnea.

Lasam sa fiarba la foc mic cu capac 40 min( daca e pui de la magazin mai putin timp vreo 30 de min). Gustam si daca mai este nevoie adaugam sare.

Servim cu mamaliguta.
V-as recomanda ca de fiecare data cand faceti o mancare cu carne de pui sa adaugati cateva feliute de kaizer sau slanina afumata. Ii schimba gustul total, mai ales la puii din magazin care si asa nu au niciun gust .

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Pui cu ardei si ceapa”

  1. super TARE!!! am gatit-o…ioi! Julie (copilu') mi-a spus, dupa ce-a mancat, sa nu mai coc pui la cuptor…ca n-o sa-i mai placa!

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.