Pui cacciatore

puica01

Na bun, cu puiul asta e o istorie lunga dupa cum am vazut pe internet ( asta dupa ce l-am gatit :)). La mine a fost simplu, am vrut sa-i gatesc ceva bun sotului meu si am cumparat o caserola de pulpe de pui… mi-am amintit de reteta asta ( am atatea ca deja le incurc) si am zis hai sa o incerc, doar aveam aproape toate ingrendientele. Foarte bun , mi-a placut sosul in mod deosebit… a si el a fost incantat :) numai ca a adaugat si un chilli :(.

Ingrediente:

aprox 1 kg carne de pui
400 g rosii decojite
2 morcovi
2 catei de usturoi
1 ceapa mare
1/4 telina ( eu nu am pus ca nu am avut)
1 pahar de vin rosu
1/2 ceasca ulei
piper, rozmarin, patrunjel verde

Curatam pulpele de piele ( nu-i obligatoriu) si le prajim in ulei incins pana se rumenesc putin. Adaugam ceapa, usturoiul si morcovii taiati marunt, sare, piper si rozmarin.

Lasam sa se prajeasca inca 5 minute, apoi adaugam vinul rosu si lasam sa se evapore putin. Rosiile le adaugam decojite ( eu le-am crestat putin si le-am oparit 2 minute, apoi le-am decojit).

Mai lasam sa fiarba 30 de minute , cu capac la foc mic. Daca scade zeama prea mult adaugam putina apa ( eu am pus putin sos de rosii ). Gustam carnea si daca s-a fiert  adaugam patrunjel verde tocat si servim cu mamaliguta sau piure de cartofi.
Reteta este preluata de pe giallozafferano.it

18 comentarii la „Pui cacciatore”

  1. Cata si eu am repetat reteta asta :),acum am gasit un alt site ( rusesc) cu alte retete de pui, sper sa le incerc si pe astea. Seara faina!

  2. Salut Amalia de mult am pus ochii pe reteta asta …. m-am tot gandit ce gatesc maine si pana la uram m`am hotarat o sa incerc reteta asta care arata f bine si nu ma indoiesc deloc ca e la fel de buna precum arata…orce reteta de la tine mi`ar iesit peste masura asteptarilor mele!
    Ms mult:*
    Revin maine cu detalii:))

  3. Yamy yaaaamy a iesit f bun sosul in mod mi-a placut in mod special mai ales sotul care addoooora mancarurile cu sos:)
    Multmuesc Amalia nici nu ma indoiam ca nu o sa iasa buna:)

  4. Loredana nu ti-am raspuns pentru ca asteptam sa-mi scrii cum ti-a iesit … acum stau linistita , uite azi o sa postez o reteta de por cu sos… e asa mai asiatica reteteta dar e accesibila si se face usor. Sper sa-ti placa :).

  5. L-am incercat si eu si intr-adevar a iesit delicios. Trebuie sa-ti spun ca am devenit o fana a blogului tau.Retetele sunt simple,rapide si delicioase.

  6. Amalia, esti minunata! Am numai cuvinte de lauda pentru tine! O femeie exceptionala si adorabila! Felicitari! Retele sunt excelente, delicioase si pentru toate gusturile si buzunarele!

    O mica intrebare: pentru aceasta reteta cu pui, ce vin imi recomanzi? Stau in oras si as vrea sa ma indrept catre un supermarket sa iau o sticla. Un rosu sec, oare?

    Multumesc!

  7. Brin ma faci sa rosesc :)) atatea complimente nu mi s-au facut demult timp :)… de vin nu stiu ce sa zic ca nu ma prea pricep . Cred ca ar merge unul roze ( eu ma uit pe etichetele sticlelor , acolo scrie pentru ce mancaruri e recomandat)

  8. Multumesc Amalia!

    In week-end pun de un pui cacciatore! Si promit sa spun cum mi-a iesit!

    Cat despre laude, le meriti! Ma scoti din multe situatii! Iar cand nu gatesc, intru pe blog la tine doar ca sa ma satur din priviri! :D

  9. Hello Amalia!
    Bun de tot puiul asta! L-am facut cu cateva zile in urma si mi-a placut si mie sosul foarte mult, aromat si gustos. Adevarul e ca trebuie sa fii tare inventiv ca sa scoti o mancare buna dintr-un pui de cumparat. Delicios!
    Dany

  10. Sa inteleg ca toata lumea face ca mine..are carne,legume si condimente si nu stie ce sa mai gateasca..recunosc(fara sa flatez) ca este primul site pe care intru cand vreau sa gatesc ceva nou sau am o mare lipsa de inspiratie..asta voi prepara si eu acum..revin cu reactii ( pozitive -sunt convinsa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.