Pui burgund cu ceapa si ciuperci


Azi am gatit ceva delicios cu pui, mai ales ca puiul a fost de casa , galben si frumos .

Ingrediente:
1 pui
10 cepe mici ( atata le-am ales pana am gasit pe cele mai mici )
150 g bacon afumat ( kaizer)
250 g ciuperci
6 linguri ulei ( in reteta scria 3 de untura dar untura de unde )
250 ml vin rosu
250 ml supa de pui ( eu am pus apa si vegeta)
1/2 legatura patrunjel
1 fir de cimbru
1 foaie de dafin
4 catei de usturoi
50 g unt rece
sare, piper

Puiul il taiem bucati , il saram si il piperam. Kaizerul il taiem fasii, ceapa o curatam si o lasam intreaga, ciupercile le spalam bine.

Incingem uleiul intr-o cratita mai mare, prajim kaizerul , adaugam ceapa si ciupercile si le prajim 2-3 minute miscand cratita dintr-o parte in alta ( adica nu amestecam cu lingura :)). Scoatem totul deoparte adaugam bucatile de pui, le lasam sa se rumeneasca putin si apoi adaugam vinul. Lasam sa dea in clocot, adaugam supa , ciupercile, ceapa si kaizerul, usutroiul zdrobit, foaia de dafin, patrunjel si cimbru.

Lasam sa fiarba la foc mic timp de 60 de minute. La sfarsit adaugam untul si potrivim de sare si piper.

Servim garnisit cu patrunjel verde. Eu am facut si mamaliguta langa dar puteti servi cu cartofi sau orez. Foarte buna mancarea asta… adica asta va las pe voi sa scrieti daca o incercati :).
Reteta este preluata din Secretele bucatariei .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


26 de comentarii la „Pui burgund cu ceapa si ciuperci”

  1. excelenta reteta!!!!eu am adaugat in plus pasta de capia,iar in minus foaia de dafin…deoarece am constatat ca nu mai aveam :) am servit-o cu mamaliguta si a avut un succes total! e prima reteta pe care o incerc de la tine,iar maine voi pregati ciorba falsa de burta.

    Sunt de-a dreptul incantata de varietatea retetelor! Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.