Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere
Prajitura turnata cu mere

Daca va spun ca prajiturile cu mere imi amintesc de soacra-mea o sa radeti, dar sa stiti ca asa este. Prajitura cu mere este singura prajitura pe care soacra mea o face (si ii place) si pe care o trimitea la pachet atunci cand sotul meu era student. Vorbesc de clasica prajitura cu 2 foi si umplutura cu mere. Asa ca nu-i de mirare daca dupa ce-am terminat facultatea vreo 2-3 ani nu am mancat nici macar o bucatica de prajitura cu mere. Dar vremurile se schimba (cateodata si oamenii) si am zis sa-i dau prajiturii o sansa ca doar ea nu e vinovata cu nimic, asa ca am preparat o prajitura pufoasa si aromata cu multe mere. Fara foi sa nu ne fortam norocul. :) O prajitura care se face „din mixer”, adica mixam totul si turnam in tava, plus ca merele trebuie doar sa le curatam si sa le dam pe razatoare. Simplu, nu? Si o sa va demonstrez asta scriind reteta mai jos.

Reteta de prajitura turnata cu mere

Ingrediente pentru prajitura turnata cu mere:

(folosim pentru masurat o cana =200ml)

  • 1kg de mere
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara

Cum facem prajitura turnata cu mere?

1. Ouale le mixam cu zaharul pana se topeste. Lasam amestecul deoparte si preincalzim cuptorul la 180g C.

2. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare apoi le amestecam cu scortisoara.

3. Revenim la oua, punem mixerul in functiune din nou si adaugam uleiul, coaja rasa de lamaie apoi faina amestecata cu praful de copt. Turnam aproximativ 3/4 din amestec in tava (25x30cm) tapetata cu hartie de copt. Punem merele rase deasupra (nu le stoarceti) si apoi restul de aluat pe care il intindem cu lingura.

4. Coacem timp de 40 de minute.

Prajitura turnata cu mere
Prajitura turnata cu mere
Prajitura turnata cu mere
Prajitura turnata cu mere
Prajitura turnata cu mere
Prajitura turnata cu mere
Prajitura turnata cu mere
Prajitura turnata cu mere

5. Servim prajitura calduta pudrata cu zahar. Este foarte pufoasa chiar si a 2-a zi. A 3-a nu stiu cum este pentru ca nu a mai ramas. :)

PS. Multumesc, Laura, pentru reteta!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Prajitura turnata cu mere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.