Iubesc prăjiturile cu fructe, iubesc vara și iubesc dulciurile. Ar trebui să urmeze rețeta pentru că nu mai e nimic de completat însă fac câteva mici precizări, simpatice dealtfel. Prăjiturile în care ingredientele măsurate cu cana sunt de domeniul trecutului, totul se cantareste, 135g zahar sau 350g faina , fix ca la farmacie. Sa stiti ca cele mai simple retete chiar daca par dificile sunt cele in care ingredientele se masoara cu cana. O prajitura asemanatoare a carei reteta este pe blog e cea cu iaurt unde unitatea de masura este paharul de iaurt. Mamele si mai ales bunicile noastre asa masurau , cu lingura sau cu cana sau poate cea mai des intalnita expresie „cat cuprinde”, un adevarat stres pentru cele incepatoare in bucatarie.
Reteta aceasta este una extrem de simpla, desigur puteam cantari ingreidentele si sa le trec la gramaj dar e mai simplu sa le masurati cu cana. Si da puteti sa o preparati si cu cirese , caise, zmeura sau afine…sau cu toate , iese o bunatate. Alte retete de prajituri cu visine gasiti pe blog aici
Si da iese inalta exact asa cum imi place mie, usor pufoasa, usor umeda si usor acrisoara pentru ca am ales sa nu pun foarte mult zahar. Va scriu reteta si astept sa o incercati si voi. Este atat de simpla, ca o data citita o sa o retineti imediat.
Ingrediente pentru o tava de dimensiuni 25×35 cm :
Unitate de masura o cana = 250ml
- 3 oua mari sau 4 potrivite
- 1 cana zahar
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 3/4 cana ulei
- 1 cana lapte
- 3 cani faina
- 1,5 plicuri praf de copt
- 500g visine
- 1 praf de sare
Cum preparăm prăjitura simplă cu vișine?
Pentru inceput curatam visinile de samburi si le lasam sa se scurga de zeama.
Preincalzim cuptorul la 170grade Celsius.
Mixam ouale intregi cu praful de sare si cu zaharul pana ce acesta se topeste, adaugam si zaharul vaniliat.
Adaugam uleiul si laptele si mixam la viteza mica, apoi adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si mixam pana se omogenizeaza.
Daca vreti sa faceti o smecherie de gust si de aspect luati 1/4 din aluat si-l amestecati cu 1 lingura de cacao.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra punem visinile apoi presaram putin zahar daca sunt mai acrisoare ( aproximativ 2 linguri ). Daca faceti chestia cu cacao, puneti aluatul galben, apoi cel cu cacao apoi visinile.
Coaceti timp de 35 minute. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca , portionati si serviti.
Este excelenta!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Tocmai am facut-o, nu as mai repeta reteta. Compozitia de aluat e atat de mare, am facut prajtura in 2 tavi (una rotunda de 26cm diametru si una de cozonac mare).
Daca as fi stiut ca iese asa (nu am realizat ca reteta cere 750g de faina!), as fi pus dublu de cirese (am pus 600g). In general, a iesit ok, dar cam prea mult aluat, ce am greoaie.
Am scris dimensiunea tavii, iar ciresele/visinele se vad in poza ca sunt 500g…desigur puteti pune cate doriti.