Prăjitură rapidă cu iaurt

Din categoria mănânci tava toată și vrei sa mai repeți figura o dată, aceasta prăjitură este una minunată! Pufoasă, aromată, nebunie de bună plus că se prepară cu fix 5 ingrediente.

Sunt foarte sincera si va scriu ca mi-a fost foarte greu sa fac fotografiile la reteta pentru ca imediat ce am taiat prima felie am mancat-o si am mai vrut una, mi-am zis ca mananc dupa ce termin de fotografiat, si m-am grabit dragilor mai ceva ca

As putea sa o numesc cheesecake rapid pentru ca seamana foarte bine cu un cheesecake, atat la gust cat si la textura in varianta mai usoara.

Pentru aceasta prajitura usor de preparat am doua recomandari de care rog sa tineti cont:

1 Folositi un iaurt cremos pentru ca doar asa o sa obtineti o textura si un gust ce va place tuturor. Eu am folosit iaurt grecesc cu 2% grasime ( cred ca cu 10% grasime va iesi si mai bine) .

Nu stiu cum iese in varianta cu iaurt clasic sau chefir, sana, banuiesc ca gustul va fi la fel de bun, puteti incerca si rog scrieti-mi cum v-a iesit.

2. Mixati bine ouăle cu zaharul, aceasta va da volum si textura prajiturii. Ar fi de mare ajutor sa aveti un robot de bucatarie.

Cu ce se serveste prajitura rapida cu iaurt?

In primul rand cu multa pofta :)), apoi incepand de la zahar pudra, fructe, inghetata, orice este binevenit ca topping. Cel mai indicat ar fi un sos acrisor de fructe de padure , dar puteti sa serviti si cu dulceata, voi alegeti ce vi se pare mai potrivit.

Dar haideti sa vedem reteta.

Prăjitură rapidă cu iaurt

Ingrediente pentru o tava dreptunghiulara de dimensiunea 22x25cm sau o tava rotunda de diametrul 26cm:

  • 800g iaurt grecesc (am folosit iaurt grecesc 2% grasime )
  • 6 ouă mărimea M
  • 200g zahăr tos
  • 4 lingurițe esență de vanilie
  • 60g amidon alimentar

Pentru început preîncălzim cuptorul la 160grade Celsius.
Mixam ouăle cu zaharul pana ce acesta se topește apoi adăugăm treptat restul ingredientelor.
Mixam ușor pana se omogenizează și turnam aluatul în tava tapetata cu hârtie de copt.
Batem ușor tava de masa sa iasă bulele de aer din aluat.
Coacem fix 40 de minute.

Scoatem prăjitura, lăsăm să se răcească și preparam un sos de fructe de pădure dacă vrem sa dam lovitura 🙂

300g fructe de pădure congelate le amestecam intr o craticioara cu 3 linguri zahar.
Punem cratița la foc și amestecam ușor pana ce amestecul da în clocot. Separat amestecam o lingura de amidon alimentar cu o lingura de apa și turnam peste fructe. Amestecam pana se ingroasa si sosul este gata.


Serviti prajitura taiata felii impreuna cu sosul rece.

Minunata!

Si un mic filmulet sa vedeti cum arata sectiunea atunci cand taiati prăjitură.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.