Prajitura rapida cu crema si fructe

prajitura-rapida-0

Este ultra rapida , sa nu ma certati ca am facut-o cu crema la plic dar chiar eram in criza de timp. Intotdeauna am cateva plicuri cu crema sau budinca , pentru cazurile cand am musafiri si nu prea am timp de gatit. Acum am facut doar blatul , apoi a intervenit ceva si am finalizat mai repede reteta :)).

Ingrediente:
  • 1 blat de tort sau pandispan ( vezi aici reteta)
  • 1 plic crema de cremsnit de la Dr. Oetker
  • 750 ml lapte
  • 1 compot ananas
  • 3-4 kiwi
  • 1 plic gelatina pentru torturi ( cea de pus deasupra )
Insiropam blatul cu siropul din compot. Preparam crema conform indicatiilor de pe plic ( mie mi s-a parut un pic cam dulce) apoi o asezam cu o lingura peste blat. Punem si fructele taiate bucatele ( voi puteti folosi ce fructe vreti) si turnam deasupra gelatina preparata cu restuld e suc din compot. Bagam prajitura la frigider ( se intareste foarte repede ) si apoi o taiem cu un cutit udat in apa rece.
prajitura-rapida-1
Este racoritoare si usoara :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


27 de comentarii la „Prajitura rapida cu crema si fructe”

  1. amalia acum ai facut minunea asta?vreau si eu o bucata mai mare asa daca se poate!!! ce mai conteaza ca ai facut cu crema din plic? arata foarte YAMIIIIIIIIII

  2. Fetelor sunteti invitatele mele la praji dar sa o incercati ca de mancat… nu a mai ramas nimic :))Va pup si spor la bucatarit , eu inca nu m-am hotarat ce dulciuri fac de Pasti :).

  3. Amalia eu ma mir ca sta crema asa tzeapana,eu a-si face crema de cremsnit preparata in casa si sigur nu o sa stea asa tzeapana,adica sa ramana asa un strat gros de crema deasupra,ai vre-un tips?
    Multumesc.

  4. Delia pune gelatina dizolvata in putina apa rece, in amestecul cald ( sa nu o fierbi) apoi cand se raceste amesteci cu albusurile spuma sau cu frisca ( depinde xce reteta ai)crema o sa stea „bat”. La 500 g de crema 10 g de gelatina alimentara.Sper sa-ti fie de ajutor sfatul :)

  5. am facut si eu prajitura asta, dar am facut o prostie. gelatina era… ca o apa (desi nu a fost pusa la fiert, am preparat cum scria pe plic). si am turnat pe prajitura, dar nu s-a intarit deloc. a fost ca si cum am turnat apa chioara. si ca sa fie necazul complet, s-a scurs in unele locuri pe blat, si s-a muiat rau de tot pandispanul.

    cand am cumparat, am intrebat la magazin de gelatina pentru prajituri sau torturi, si mi-a dat de-aia la pliculet mic, albastru. vanzatoarea a spus ca e buna…

  6. Uff imi pare tare rau :(…problema a fost gelatina,din cate imi amintesc pe plic scrie ca se amesteca cu 250 ml compot si s e pune la fiert… se lasa sa fiarba 2 minute si apoi , lasam sa se raceasca putin… punem cu lingura pe deasupra, fructele fiind reci se intareste instantaneu.Ma gandesc de care gelatina ai luat …pe plic trebuia sa fie o felie de tarta si cred ca scrie gelatina pentru torturi si prajituri. Din asta ai cumparat ?

  7. nu. am luat gelatina fin maruntita akba dr. oetker. nu am stiut daca e buna sau nu. am zis ca vreau pentru prajituri, si m-am lasat pe mana vanzatoarei. data viitoare o sa am mai multa grija :)

    aa… dar am facut si chec cu banane, iar prietenul meu deja il adora. nici nu se terminase, si el intreba daca mai fac. :)

  8. Eee stiu de care zici … pai asta se dizolva in putina apa rece adika pui granulele intr-un pahar cu 4-5 linguri de apa rece, lasi sa stea cateva minute … separat pui sucul de fructe ( zeama din compot)la fiert , cand este fierbinte lichidul opresti focul, adaugi gelatina „umflata ” din pahar amesteci pana se dizolva de tot si lasi sa se raceasca :). Sper ca nu te-am „ametit ” de cap cu explicatiile.

  9. este o praji super,demult cautam retata insa si eu am dat-o in bara cu gelatina… din cate stiu eu gelatina daca se fierbe isi pierde calitatile de inchegare dar pe plic scrie clar ,, se fierbe 2 min'' .Ce se intelege prin ,,se fierbe'' sa dea in clocot(asta inteleg eu) sau doar se ,, infierbanta'' adica sa fie fierbinte dar sa nu dea in clocot?

  10. Anonim sunt 2 tipuri de gelatina. Unul pentru pus deasupra ( cea care scrie pe plic ca se fierbe) si celalalt care se dizolva in putin lichid rece si apoi in lichid fierbinte ( nu se fierbe ). Cea care se pune deasupra se folsoeste in reteta asta.

  11. Странно, искал совсем не это, гугл выдал Ваш сайт, и судя по всему не зря, есть что почитать! Goodwork!

  12. buna,sicer am preparat prajitura si a fost pe masura asteptarilor!ffff buna! doar k sotu a mai pus frisca peste fructe:P. am incerkt foarte multe retete de la tine si toate au fost pe gusturile noastre! multumim pt aceste retete minunate:)

  13. amalia,am facut si eu prajitura,si mi/a iesit extra,este asa de simpla de facut si asa de buna totusi,o bunatate,racoroasa,,,,o sa incerc duminica,combinatia intre capsuni si ananas,,trebuie sa fie delicioasa..multumesc ,pentru toate retetele pe care le postezi,am incercat multe din ele,si toate mi/au reusit

    1. Crissy ma bucur ca retetele mele sunt pe gustul tau sa-mi scrii cum ti-a iesit combinatia capsuni ananas. Te pup!

  14. Am vazut-o azi , si desi nu agreez fructele mi-a lasat gura apa… tot azi am si pus-o in aplicare. Cu ce aveam prin casa, si ptr ca tot ce am gasit a fost un plic de budinca de capsuni , am folosit-o pe ea… Cu gelatina , am dat si eu gres cu cea albastra ,desi citisem comentariile initial… Eeeh astea sunt mici detali nesemnificative… Ce conteaza este gustul divin, am zis deja ca nu ma omor dupa fructe … pai hei bine ,am mancat cateva bucati bune… e fantastica!!!! Am pus ochii acum pe tortul egiptean de aici… maine il testez si pe el…
    Abia azi am descoperit site-ul din pacate…as fii vrut sa fi aflat de existenta lui mai devreme.

Dă-i un răspuns lui copchilulkoma Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.