Prajitura la rece cu branza de vaci

Pentru ca este prea cald si pentru ca e prea multa lene :), am facut aceasta prajitura la rece cu branza de vaci. La rece adica fara cuptor. Cu kiwi ca asa s-a nimerit, voi puteti sa o incercati bineinteles cu capsuni.

Ingrediente:

  • 200g piscoturi ( -2 care le-am mancat )
  • 500ml smantana pentru frisca 32% grasime
  • 8g gelatina alimentara
  • 500 ml lapte
  • 250g branza de vaci
  • 150g zahar pudra
  • 1 plic zahar vaniliat (8g)
  • 6-7 kiwi

Intr-un bol punem branza de vaci, zaharul si 4-5 linguri de lapte. Mixam bine. Punem gelatina intr-un bol cu 3 linguri de lapte rece. Intr-o craticioara incalzim 100 ml lapte. Cand incepe sa dea in clocot oprim focul si adaugam gelatina dizolvata. Amestecam pana se dizolva gelatina si apoi turnam lichidul peste branza. Mixam si lasam deoparte.

Batem smantana pentru frisca. Daca folositi smantana naturala mai adaugati 3 linguri de zahar .

Punem frisca in amestecul de branza si mixam bine. Eu am folosit cam aprox 300 de ml pentru amestec si am lasat 200 pentru ornat.

Tapetam o forma de cozonac cu folie alimentara. (Puteti folosi si o cratita cu diametrul de 21 cm). Trecem piscoturile prin lapte si le asezam unul langa altul. Punem jumatate din crema, apoi felii de kiwi, apoi cealalta jumatate de crema. Rupem piscoturile la jumatate si le punem peste crema. Nu stiu cum am facut dar mi s-au potrivit la fix. Daca folositi o forma rotunda puneti un strat de piscoturi apoi crema apoi alt strat de piscoturi.

Acoperim cu o folie si bagam la rece 4-5 ore.

Scoatem prajitura de la rece, luam folia si ornam cu kiwi si frisca.

Sotul a cerut supliment ( si ca sa nu va mint si eu :)) si spune ca e printre preferatele lui. Cred ca stiu de ce, pentru ca este cu kiwi, branza si nu e foarte dulce :)

37 de comentarii la „Prajitura la rece cu branza de vaci”

  1. Am ajuns întâmplător pe blogul tău şi am dat de această prăjitură ingenioasă. De atunci stau şi citesc diferite reţete. Mi-am făcut o listă foarte mare de dulciuri pe care o să le încerc neapărat. Felicitări pentru idei şi răbdare :)

    1. Cristina ma bucur, sper ca retetele sa-ti reuseasca, te rog sa citesti si comentariile, o sa vezi ca unele fete au venit cu idei bune.

    1. E o smantana dulce mai grasa 32% grasime, eu o cumpar din magazine mai mici dar se gaseste si in hypermarketuri , cred ca de la Dorna si Milli.

  2. Amalia, prajitura ta a fost dragoste la prima vedere; spune-mi, te rog, cantitatile specificate au fost pt. o tava din aia mic de cozonac ? eu am facut in tava normala (220×370 mm), si mi-au trebuit mai mult de 500 de gr. de piscoturi, de fapt cam totul a fost aproape dublu la cantitate

    1. Uite ca nu stiu exact dimensiunea dar pot sa numar piscoturile … bine ca ai avut piscoturi in plus :). Oricum crema nu e foarte multa, pana la urma ti-a iesit ?

      1. da, a iesit, cumparasem oricum mai mult decat aveam nevoie (surplusul urma sa-l pap ca si branza cu smantana ); a fost funny ca ramasesem sambata sera fara piscoturi, noroc ca am mai gasit deschis la un magazin; ma gandesc ca data viitoare sa bag in crema si niste stafide

  3. am facut ieri prajitura la rece cu branza de vaci. Am pus capsuni in loc de kiwi. Cand i-am spus la sotul meu ce vreau sa fac, s-a strambat, nu va iesi buna cu branza de vaci. Am insistat ca stiam din retetele tale ca nu are cum sa nu fie buna. Vreau sa iti spun ca cere portie dubla. Mi-a si spus ca maine cumpara capsuni, branza de vaci si piscoturi sa mai fac o portie. SUPER BUNA……………. mmm. O zi buna

  4. Locuiesc in Cypru si e foarte cald, ca urmare aceasta prajitura va fi prima pe lista zilele acestea.Sa vad unde gasesc piscoturi ca astia nu au pe aici la orice magazin, poate trebuie sa merg la supermarket care e cam departe, dar simt eu ca merita dupa cum arata praji a ta.Sunt in cautare de retete reci pentru vara asta super calda:))) Multumesc pentru reteta asta si pentru toate retetele tale de pe blog, pana acum toate mi-au reusit!

    1. Kamessytta te inteleg cand e vorba de caldura, am fost in Grecia anul trecut si intradevar e foooarte cald :). Cat despre reteta sper sa gasesti piscoturi, daca nu incearca cu biscuiti inmuiati in lapte. Sa-mi scrii cum ti-a iesit.

  5. azi o sa incerc sa fac si eu prajitura. Am cumparat toate ingredientele (sper sa imi ajunga 200gr. piscoturi) si vreau sa ma apuc de ea.

  6. La Multi Ani! Am facut ieri prajitura pentru seara de anul nou. Super gustoasa! Rețeta am modificat-o puțin, 200g piscoturi minus 3 :)

  7. buna amalia .am facut reteta cu prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine . eu am facut/o cu capsuni .a iesit super delicioasa .tine/o tot asa ,o sa mai incerc retetele tale .un pupic dulce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.