Prajitura Kinder Pingui

 

Prajitura Kinder 0

Este cea mai de succes prajitura (de pana acum) … testata si la tara si la oras :)). Mi-am propus sa o incerc de cand am vazut-o dar am crezut mereu ca e pretentioasa … am incercat-o acum si pot sa spun ca nu e asa , se face destul de usor, totul este sa respectati cantitatile si etapele scrise in reteta. Cu multumirile de rigoare Laurei Laurentiu cea care a tradus reteta si care are multe retete bune pe blog, incepem :))

Ingrediente pentru o tava de dimensiuni 40×32 cm

Foi:
  • 10 oua
  • 200 grame zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline de faina
  • 5 linguri pline de cacao amara
  • 5 linguri de miere
  • 1,5 pac. de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Glazura 1 (peste crema)

  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)

  • 220 de grame de ciocolata de menaj
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  •  1 lingura zahar praf
Crema de frisca:
  • 700 mililitri de smantana pentru frisca – preparat gata indulcit sau smantana dulce, caz in care se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 3 linguri de lapte
  • 2 lingura de miere
  • 1/2 de lingura de esenta de vanilie
Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, cacao si grisul. Amestecati usor apoi adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Eu am pus alternativ laptele , uleiul si restul ingrendientelor.
kp1
Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare.
kp2

 

Compozitia finala este destul de lichida.
Se coc doua foi, pe hartie de copt,( impartiti cantitatea „la ochi” in doua sau daca nu o cantariti si apoi o impartiti) in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.
Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.Se da de o parte sa se racoreasca.
kp3
Se mixeaza frisca cu 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (eu am pus lapte condensat , din acela pentru cafea, 3 cutiute), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema teapana bine.
Dezlipim hartia de pe o foaie , apoi punem foaia pe tava, jumatate din crema , glazura 1 si bagam tava la congelator cateva minute.
kp4
Glazura se va intari imediat. Atentie! trebuie sa fie tare altfel se va amesteca cu crema.
kp5
Intre timp preparam si a 2-a glazura si o lasam sa se raceasca.
Punem restul de crema, a 2-a foaie cu fata in jos, apasam putin si desprindem hartia apoi punem glazura 2 si o intindem cu un cutit cu lama lata.
kp6
Bagam prajitura la frigider si o lasam cateva ore. Taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si dupa fiecare taietura stergem cutitul si il udam din nou. Este foarte gustoasa !
kp8
Si prima degustatoare, Ana Maria o dulceata de fetita :)
kp7

 

62 de comentarii la „Prajitura Kinder Pingui”

  1. Luminita nu cred ca are nimic insa sa nu pui foarte multa, frisca va fi prea tare… cred ca poti pune cam 5g de gelatina .

  2. draga Amalia , am reusit sa fac prajitura abia azi,glazura mi-a iesit un pic zgronturoasa, in rest nu am avut probleme, sper sa fie apreciata de musafiri, mie personal mi se pare un pic gretoasa , dar astept pina maine, azi am taiat un pic dintr-un colt ca nu mai puteam de pofta;Paste fericit !

    luminita

  3. MA NUMESC CAMELIA am facut si eu prajituta asta azi dimineata,m-am trezit cu noaptea-n cap, ca deh sunt multe de facut inainte de Pasti,la ora aceasta( 17.30) am taiat un pic din ea , nu am mai rezistat de pofta si sunt DEZAMAGITA , o prajitura gretoasa, glazura un pic rontaie, intr-un cuvant nimic din ceea ce este de fapt si de drept KINDER; sper ca musafirii mei de maine sa ma scape de ea , ca nici copilului meu de 10 ani nu i-a placut; PASTE FERICIT !

  4. Camelia imi pare rau ca nu ti-a placut, nici nu stiu ce sa-ti scriu altceva … sper sa incerci alta reteta si sa fie pe placul tau :).

  5. Sa stii k intru frecvent pe site-ul tau si salivam la praji asta de mult timp…azi am facut-o si eu si arata super (deocandata).Blatul parea cam lipicios deasupra, chiar si dupa ce a fost gata copt…asa ar trebui sa fie? Am probat cu scobitoarea si parea ok, de fapt la sf am si gustat si era super…abia astept sa o scot de la frigider si sa o gust..poop

  6. Am facut praji asta si a iesit gretoasa,dulce,plina de ciocolata intr-un cuvant…extraordinar de buna!:))Imi pare rau ca am facut doar jumatate portia!:(( dar o sa repet reteta cat de curand.A iesit foarte buna cu toate ca sunt o incepatoare in ale bucatariei si asta cred ca a fost a treia sau a patra praji pe care o fac.Nu a fost chiar asa greu si sper sa pot sa iti mai''fur''cate-o reteta.;)

  7. alexandrabutilca e cea care care ti-a lasat commentul mai devreme dar nu stiu de ce nu mai pot lasa comment cu numele meu…:(

  8. Tava mea are 30 pe 23. Ce cantitati folosesc in preparea prajiturii. Am nevoie de un raspuns urmegent. Merci….Tare as vrea sa imi iasa ca a tua.

  9. Am facut pina la urma prajitura asta care a inceput sa ma obsedeze din momentul in care am vazut-o.
    Blatul mi s-a cam lipit de tava.Nu am avut hirtie de copt. Iar dupa o zi de stat in frigider cind il tai glazura de ciocolata e tare si nu se poate minca cu lingurita. Oricum copii is destul de incintati. E o prajitura satioasa.

  10. amalia is adriana.p din alba.am facut praji in weekend dupa cum spuneam,a iesit exact ca a ta din poze.toata lumea a fost incantata de rezultat,eu am insa o nelamurire..de ce trebuie sa adaugi gris?as fi preferat sa pun tot faina.mi se parea ca se simte grisul.oricum pe pe primul loc la mine si la sotul meu ramane tortul cu lapte.sa ai o zi frumoasa!

  11. buna amalia vreau sa-ti spun ca ptr mine esti cea mai buna cofetara am incercat unele prajituri facute de tine si vreau sa-ti spun ca sant o bunatate iar de revelion vreau sa incerc sa fac tortul maresal.ms mult ptr retetele tale.un beso

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.