Prajitura Kinder Brioss

O prajitura simpla si buna, chiar buna :). Nu-i chiar de sezon, adica nu e cu fructe si e o imitatie a unei prajiturele care se gaseste in comert (asta am descoperit dupa ce am facut prajitura).
Ingrendiente:
Pentru aluat:
450 g faina 000
50 g smantana
50 g unt
2 linguri ulei
3 galbenusuri
80 g zahar
180 ml lapte
25 g drojdie proaspata
putina sare
Pentru umplutura:
250 ml smantana ptr frisca
150 g lapte condensat
Pentru ornat:
50 g ciocolata cu lapte

Se freaca drojdia cu putin zahar, apoi se adauga 2 linguri de lapte. Separat se cerne faina intr-un vas adanc , se adauga galbenusurile, smantana, zahar, sare. Laptele se incalzeste putin impreuna cu untul. Se adauga la faina treptat , la fel si drojdia si uleiul. Framantam si obtinem un aluat elastic. Il intindem intr-o tava ( 26X30) tapetat cu hartie de copt si il lasam sa dospeasca 2 ore. Coacem apoi in cuptorul preincalzit timp de aprox 20 min la foc potrivit . Scoatem si lasam sa se raceasca.
Intre timp preparam crema; batem frisca tare apoi adaugam laptele condensat.
Blatul racit il taiem cu grija in 3 , apoi il umplem cu crema. Decoram cu ciocolata topita.
Este foarte pufoasa si aromata. Imi cer scuze ca nu am mai multe poze dar aparatul era descarcat :(. 
Reteta este preluata de pe un blog italian cu modificari.

15 comentarii la „Prajitura Kinder Brioss”

  1. Sorina ca si aspect arata mult mai bine decat a mea :) dar la gust nu stiu … eu sunt adepta prajiturilor de casa. Poti sa o incerci e usor de facut.Te pup!

  2. kinder brioss!!!deve essere buonissima!!!din comert cumpar-am tot timpul,dar de acum ..gata!multumita tie o sa manince fiul meu ceva mai sanatos. brava,brava!!!apropo…sint eli,e prima oara cind i-ti scriu dar te citesc(si nu numai) demult. vai avanti cosi!ciao.

  3. Eli ? oare sa fii prietena din camin plecata in italia de care nu mai stiu nimic de atata timp ? ar fi prea frumos :). Astept mai multe vesti de la tine! cat despre praji eu am pus crema cand erau putin caldute foile si deaceea nu se vede asa de bine, sper sa-ti iasa ! Te imbratisez si astept un raspuns:)

  4. Ciao,Amalia.sunt Eli.dar nu prietena ta.i-mi pare rau!am fost plecata in Italia dar nu am stat niciodata intr-un camin.Sunt din Baia Mare.i-mi pare sincer rau!dar putem fii oricum prietene.intru mult pe blogul tau asa ca e ca si cum ne-am cunoaste demult.sper sa-ti gasesti prietena cit de curind! te pup si tine-o tot asa!!!!!

  5. Amalia, tare bine arata prajitura, fetita mea e la varsta cand incepe sa manance dulciuri, are 1 an jumatate si sincer as vrea sa ai fac eu desertul, nu sa-l cumpar (macar acum cand am timp). Spune-mi te rog ce smantana sa folosesc si lapte condensat (smanatana treb sa fie de o anumita grasime si lapte condensat unde sa caut si de ce firma?). Aluatul se poate face cu mixerul? Eu sunt incepatoare… nu ma pricep -(. De aceea vreau atatea detalii.

  6. Draga Ancuta, eu am cumparat smantana dulce pentru frisca cu continut minim de grasime 26% ( vegetala) dar pentru fetita eu zic sa cumperi smantana dulce pentru frisca grasime 30-32%. Lapte condensat eu am gasit la tub , dar este si la cutie sau borcan… chiar asa se numeste, se gaseste in Kaufland de exemplu. Cu mixerul nu se poate face, o sa vezi ca este prea tare, numai framantat . Iti tin pumnii , sa-mi scrii daca mai ai nelamuriri :).

  7. Draga Amlia! Am incercat prajitura ta si s-a primit bine, numai ca imi pare ca 25 g de drojdie e prea multlt. Ce o sa fie daca punem mai putina drojdie ca altfel repede aluatul are un gust acru?

  8. Amalia , eu am facut-o si este foarte delicioasa si bine aratoasa.Imi pare bine ca ai postat-o.Toti din familia mea sa-u mirat cine a facut-o nu ma-u crezut ca am facut-o eu.O recomand si altora.:*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.