Prajitura Furnicuta

Reteta asta nu am incercat-o inca desi e destul de cunoscuta, a facut-o matusa mea ( nu vreau sa ma laud cu munca altuia :)). Pot sa va spun ca am mancat muulte felii si va garantez ca e foarte buna :)

Ingrediente:

Blat1:

  • 6 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri mac
  • 2 linguri faina

Blat2:

  • 6 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 12 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 8 linguri de lapte
  • 2 linguri faina
  • 4 plicuri zahar vaniliat sau o pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 pachet si jumatate de unt

Glazura:

  • 150g zahar pudra
  • 3 linguri apa fiarta
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura suc de lamaie

Mai avem nevoie de 4 foi de napolitana. Dimensiunea blaturilor o raportati la foile de napolitana.

Pentru primul blat batem albusurile spuma apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine pana cand acesta se topeste.

Amestecam macul cu faina si le adaugam treptat la albusuri amestecand cu o paleta peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.

Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt aproximativ 20 min la 170g C.

Scoatem blatul pe un gratar sau fund de lemn si lasam sa se raceasca.

La fel procedam si cu blatul de nuca.

Pentru crema frecam galbenusurile cu zahar, adaugam treptat faina si laptele si vanilia. Punem amestecul pe foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa.

Lasam sa se raceasca.

Untul il frecam putin sa se „dezlege” si apoi adaugam putin cate putin din crema de oua racita.

Mixam bine.

Umplem foile astfel;

O foaie de napolitana, crema, blatul de mac, crema, foaie de napolitana, crema, blatul de nuca, crema, foaie de napolitana.

Deasupra punem glazura preparata astfel;

Peste zaharul pudra punem apa fiarta apoi cacao, ulei si sucul de lamaie.

Puteti renunta la glazura asa cum a facut matusa mea si deasupra sa puneti putin crema peste care presarati fulgi de cocos.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Prajitura Furnicuta”

  1. Incerc sa fac prajitura furnicuța si nu știu câte grame de unt sa pun la crema . Aici in Ungaria sunt pachete de 50 si 100 de grame .

  2. cel mai mare esec cu prajitura asta,si nu sunt o novice in ale bucatariei.in primul rand blaturile nu au crescut si au fost necoapte cu toate ca le-am lasat mai mult timp,aveau grosimea unui biscuite,asta poate ptr ca nu e praf de copt,nu stiu.apoi crema nu e suficienta…..cum am spus,a fost un dezastru.

    1. Daniela chiar imi pare rau, dupa cum scriam reteta nu-mi apartine insa sa stii ca o sa o incerc si eu si voi scrie daca mi-a reusit sau nu.

  3. Este cea mai bună prăjitură pe care am mâncat-o vreodată. E adevărat că la cremă folosesc trei pachete de unt.

Lasă un răspuns la daniela Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.