Reteta asta nu am incercat-o inca desi e destul de cunoscuta, a facut-o matusa mea ( nu vreau sa ma laud cu munca altuia :)). Pot sa va spun ca am mancat muulte felii si va garantez ca e foarte buna :)
Ingrediente:
Blat1:
- 6 albusuri
- 8 linguri de zahar
- 6 linguri mac
- 2 linguri faina
Blat2:
- 6 albusuri
- 8 linguri de zahar
- 6 linguri nuca macinata
- 2 linguri faina
Crema:
- 12 galbenusuri
- 10 linguri de zahar
- 8 linguri de lapte
- 2 linguri faina
- 4 plicuri zahar vaniliat sau o pastaie de vanilie
- coaja rasa de la o portocala
- 1 pachet si jumatate de unt
Glazura:
- 150g zahar pudra
- 3 linguri apa fiarta
- 4 linguri cacao
- 1 lingura ulei
- 1 lingura suc de lamaie
Mai avem nevoie de 4 foi de napolitana. Dimensiunea blaturilor o raportati la foile de napolitana.
Pentru primul blat batem albusurile spuma apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine pana cand acesta se topeste.
Amestecam macul cu faina si le adaugam treptat la albusuri amestecand cu o paleta peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.
Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt aproximativ 20 min la 170g C.
Scoatem blatul pe un gratar sau fund de lemn si lasam sa se raceasca.
La fel procedam si cu blatul de nuca.
Pentru crema frecam galbenusurile cu zahar, adaugam treptat faina si laptele si vanilia. Punem amestecul pe foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa.
Lasam sa se raceasca.
Untul il frecam putin sa se „dezlege” si apoi adaugam putin cate putin din crema de oua racita.
Mixam bine.
Umplem foile astfel;
O foaie de napolitana, crema, blatul de mac, crema, foaie de napolitana, crema, blatul de nuca, crema, foaie de napolitana.
Deasupra punem glazura preparata astfel;
Peste zaharul pudra punem apa fiarta apoi cacao, ulei si sucul de lamaie.
Puteti renunta la glazura asa cum a facut matusa mea si deasupra sa puneti putin crema peste care presarati fulgi de cocos.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Arata super si are tot ce-mi place! Putin de munca la ea ..dar cred ca merita!
Sarbatori Fericite!
cata faina trebuie la crema?? nu ati specificat.
2 linguri, scuze.
Incerc sa fac prajitura furnicuța si nu știu câte grame de unt sa pun la crema . Aici in Ungaria sunt pachete de 50 si 100 de grame .
250gr
Amalia ajutorrrr am crema pe foc ce fac cu coaja de portocala? Nu ai mai mentionat`o niciunde:(
cel mai mare esec cu prajitura asta,si nu sunt o novice in ale bucatariei.in primul rand blaturile nu au crescut si au fost necoapte cu toate ca le-am lasat mai mult timp,aveau grosimea unui biscuite,asta poate ptr ca nu e praf de copt,nu stiu.apoi crema nu e suficienta…..cum am spus,a fost un dezastru.
Daniela chiar imi pare rau, dupa cum scriam reteta nu-mi apartine insa sa stii ca o sa o incerc si eu si voi scrie daca mi-a reusit sau nu.
a iesit super. este foarte buna .multumim Amalia
Uite ca o doamna scria ca nu i-a reusit prajitura, nici nu stiu ce sa cred … ma bucur ca v-a placut!
Este cea mai bună prăjitură pe care am mâncat-o vreodată. E adevărat că la cremă folosesc trei pachete de unt.
Iar deasupra nu se mai pune cremă,rămâne doar foaia de napolitană.
Ce fac cu a 4 foaie de napolitana?🤔
Pai nu va foloseste , eventual o pastrati pentru o rulada sau pur si simplu o aruncati.