Prajitura Fulg de nea

Felii prajitura fulge de nea pe farfurieFulg de nea, fulg de nea ai sosit pe tava mea :)). Reteta de prajitura cu cocos, din caietul mamei mele. Refacuta cu margarina.

Ingrediente blat:

  • 5 galbenusuri
  • 180g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 200g faina
  • 8g praf de copt
  • 10 linguri apa

Ingrediente  crema:

  • 250g margarina
  • 350ml lapte
  • 100g nuca de cocos
  • 1 lingura amidon alimentar
  • putina esenta de rom

Ingrediente glazura:

  • 5 albusuri
  • 200g zahar
  • nuca de cocos sau ciocolata alba

Preparare reteta prajitura Fulg de Nea

Mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

Mix ingrediente blat prajitura fulg de nea

Coacem in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit  timp de 15 minute.

Blat in tava pt prajitura fulg de nea

Eu am copt blatul intr-o tava putin mai mica decat tava de la aragaz. Putin bronzat ca asa arde cuptorul meu :).

Pentru crema, amestecam nuca de cocos cu amidonul, adaugam putin cate putin lapte si apoi punem amestecul la foc mic. O sa vedeti ca se ingroasa putin (oricum e destul de dens). Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta.

Ingrediente crema prajitura

Margarina o frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine .

Mix ingrediente pt crema prajitura fulg de nea

Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.

Preparare glazura prajitura fulg de nea

Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.

Sectiune prajitura fulg de nea

Pofta buna! :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


67 de comentarii la „Prajitura Fulg de nea”

  1. Veo que tienes muchas visitas…asi me gusta !! Apropo…aceasta reteta imi place …sotia mea a spus ca o va incerca cat de curand! Salutari !

  2. doamne cum arata….in cat timp crezi k ajung la tine?vreau si eu….ma duc la mag sa imi iau o prajitura care macar sa semene k asta la aspect ptr k de aceladi gust nu poate fi vorba dar cand poftesti…………….

  3. Foarte buna aceasta prajitura, totusi as avea o intrebare: blatul s-a cam inmuiat dupa asamblare si din pacate pierde la aspect pentru ca se rupe inainte sa o servesti…cum rezolv asta; merci, georgia

  4. Buna Amalia, ai putea sa'mi spui (desi probabil ai fost intrebata de n ori) ce dimensiune are tava in care ai facut tu prajitura? Cred ca tava mea e mai mare, si ca sa-mi fac o idee cum sa ajustez cantitatile. Multu!

    Cristina

  5. Buna Amalia! as vrea sa stiu daca pot inlocui amidonul alimentar cu faina…se poate oare? ms anticipat! Blogul tau este o adevarata sursa de inspiratie:P (am mai incercat cateva retete,si mi-au iesit perfect,gratie detaliilor tale)

    1. Ana multumesc , sincer mi-a fost putin groaza de faptul ca retetele le-am sortat pe categorii si ma gandeam daca cititoarele le gasesc destul de usor :).

  6. buna. Amalia! Urmaresc blogul tau de cca 1 an jumatate,l-am descoperit cautand prajitura -tort Budapesta si de atunci il tot urmaresc cu placere. Ieri am facut prajituta Fulg de nea, a iesit super si tuturor le-a placut ! Azi vreau sa vad ce mai fac bun de pe blogul tau…AAA…si Tortul egiptean i a bucurat pe multzi ..te pup ..o zi buna!

  7. Felicitari! Este o prajitura fina se pregateste foarte repede si e delicioasa, toti prietenii mei au apreciat aceasta prajitura ! O recomand oricui cu multa placere !Pofta buna!Multumim frumos ptr. retetele postate!Pupici

  8. prajitura asta trebuie sa o incerc neaparat peste doua saptamani…vreau sa ii impresionez pe socri mei…macar cu o prajiturica mai speciala …ca felul unu si doi…nu stiu ce sa le fac…nu am gasit nimika …adica la care sa imi ramana gandul…la aceasta prajiturica o sa ma gandesc doua saptamani….apropo…poti sa imi dai si mie niste ideii pentru un pranz mai special…sunt niste persoane deosebite de aur as putea zice…nu sunt pretentioase si ii iubesc foarte mult…te rog mult m-ai putea ajuta…multumesc mult…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.