Prajitura fina cu crema de cocos

Nu stiu cum se face dar cand e vorba de retete de prajituri , mereu spun prezent, testez si incerc unele noi nu ma deranjeaza ca trebuie sa deschid cuptorul si intotdeauna am timp de amestecat in crema. Recunosc sunt innebunita dupa dulciuri, norocul meu este ca doar gust si atat, mi-e suficient sa ii vad pe altii cum mananca cu placere. Stiti voi cum e, cand gatesti nu mai mananci cu atata pofta dar cand gateste altcineva mananci tare bine :)

Prajitura fina cu crema de cocos a luat nastere dintr-o pura intamplare nu am gasit vreo reteta, pur si simplu m-am tot gandit cum sa fac o crema de cocos, (sotului meu ii place tare mult desi nu-i plac prajiturile) iar foile fine si pufoase le-am preparat imediat din aluat de pandispan. E adevarat am avut ceva emotii cu crema mi se parea cam moale nu asa batoasa cum sunt cremele cu unt dar s-a completat de minune cu foile, s-a intarit perfect la rece si foile au fost la fel de pufoase, nu a trebuit sa le insiropez.

Pe blog mai am retete de prajituri cu cocos insa niciuna cu crema doar poate Bounty bars

Aceasta prajitura se poate si congela cu succes, eu am congelat o parte pentru tatal meu, am taiat-o felii apoi le-am pus intr-o caserola de plastic care se inchide ermetic si la congelator cu ea. Excelent a fost gustul pentru ca s-a nimerit ca tata sa vina la mine si sa nu am nimic dulce asa ca pana la urma am mancat – o cu totii .

Asadar va scriu reteta, poate o incercati , daca sunteti indragostiti de cocos cu siguranta o sa va placa.

Prajitura fina cu crema de cocos

Ingrediente pentru o forma de 20×30 cm:

Pentru foi

  • 8 oua
  • 8 linguri cu varf de zahar
  • 8 linguri cu varf de faina
  • 1lingura ulei
  • 1 varf de cutit praf de copt

Pentru crema:

  • 600ml lapte de cocos
  • 50g amidon
  • 150g zahar pudra
  • 200g unt minim 80% grasime
  • 1 plic zahar vaniliat

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Mixam albusurile spuma adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste, apoi adaugam treptat galbenusurile si uleiul si mixam usor pana se incorporeaza. Adaugam si faina ametsecata cu praf de copt si amestecam cu o spatula peste cap astfel incat compozitia sa -si pastreze volumul. Si da v-ati prins este compozitia de pandispan.

Coacem 4 foi pe dosul tavii 7-8 minute sau mai simplu (asa am procedat eu), doua foi pe dosul tavii de aragaz apoi fiecare le-am taiat in doua. Bineinteles tava tapetata cu hartie de copt astfel riscati adica sigur foile se vor lipi de tava.

Lsam foile sa se raceasca si preparam crema; amestecam intr-o craticioara laptele de cocos cu zaharul si amidonul apoi punem amestecul la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa ca si o budinca. Luam cratita deoparte, punem o folie de plastic peste amestec sa nu faca pojghita si lasam sa se raceasca bine.

Cand compozitia este rece adaugam untul la temperatura camerei taiat bucatele si mixam bine dupa fiecare bucata pana se incorporeaza.

Rezulta o crema foarte fina. Daca aveti esenta de cocos este recomandat sa adaugati o lingurita.

 

Umplem foile cu crema, lasam putina creme sa punem deasupra si presaram fulgi de cocos.

Punem prajitura la rece 3 ore apoi o taiem felii si o servim.

Este o prajitura delicata si foarte fina.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.