Pentru cei care iubesc prajiturile cu nuca (a se citi multa nuca :)) si nu numai, o reteta delicioasa pe care o am de la mama mea. Este prajitura preferata a tatalui meu si mama o face de sarbatori.
Ingrediente pentru prajitura Faur: tavă 25×35 cm
Pentru 2 foi:
- 6 albusuri
- 200g zahar tos
- 350g nuca
- 3 linguri faina
- 1 plic praf de copt (10g)
Pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 200g zahar tos
- 2 linguri ness sau o cafea mica concentrata ( aprox 50ml)
- 250g unt 80-82% grasime
Cum preparam prajitura Faur?
1. Nuca se zdrobeste cu sucitorul apoi se amesteca cu faina si praful de copt.
2. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pe baie de abur pana se intareste spuma apoi se mixeaza pana se raceste (urasc baia de abur, dar va spun ca merita efortul :)).
3. Adaugam tot amestecul de nuca in spuma si amestecam usor peste cap de 10-12 ori ( numarati). Impartim aluatul in 2 si coacem foile in tava tapetata cu hartie de copt aproximativ 15 min la 170grade Celsius. Si le-am copt in tava pentru prajitura 25*35
4. Pentru crema frecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua apoi le punem pe baia de abur si amestecam pana se ingroasa putin.
Lasam sa se raceasca si separat mixam untul cateva minute.
Adaugam crema racita si mixam. Obtinem o crema de sa te lingi pe degete :).
5. Punem o foaie, jumatate de crema, o foaie, cealalta jumatate de crema si deasupra nuca sau ciocolata rasa.
Tinem prajitura la rece de pe o zi pe alta si apoi taiem cu un cutit bine ascutit ( se taie mai greu din cauza ca este cu multa nuca ).
Poze cu reteta incercata
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ca toate celalalte retete Ale tale pe care le-am incercat si asta a fost minunata.
SUPER BUNA, ACEASTA PRAJITURA,MULTUMESC AMALIA!!
Cu drag si la cat mai multe retete incercate :)
O alta prajitura incercata si DELICIOASA.Sotul meu a fost super incantat de aceasta prajitura.
Tine-o tot asa,Amalia!
Draga Amalia, nuca trebuie prajita?
In foto prajitura ta pare sa aiba ceva si pe deasupra. Este nuca macinata?
Da,prăjită si apoi măcinată.
in crema de galbenusuri nu se pune zahar pudra?
Mie mi’a ramas zaharul netopit…chiar la 5 min dupa mixat tot degeaba
Le-ati pus la foc mic si tot nu s-a topit? Trebuie amestecat pana se topeste.
da cred ca este minunata prajitura
Pingback: Prăjitură tăvălită cu caramel | Selgros Cauta Pasiunea
Foarte buna,dar lasata mai mult timp la temperatura camerei se inmoaie crema destul de mult si nu imi mai place,asa ca o mananc imediat ce o scot din frigi 🤣🤣🤣❤️