Prajitura Faur

Prajitura Faur
Prajitura Faur

Pentru cei care iubesc prajiturile cu nuca (a se citi multa nuca :)) si nu numai, o reteta delicioasa pe care o am de la mama mea. Este prajitura preferata a tatalui meu si mama o face de sarbatori.

 

Ingrediente pentru prajitura Faur: tavă 25×35 cm

Pentru 2 foi:

  • 6 albusuri
  • 200g zahar tos
  • 350g nuca
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt (10g)

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 200g zahar tos
  • 2 linguri ness sau o cafea mica concentrata ( aprox 50ml)
  • 250g unt 80-82% grasime

Cum preparam prajitura Faur?

1. Nuca se zdrobeste cu sucitorul apoi se amesteca cu faina si praful de copt.

Prajitura Faur Prajitura Faur

2. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pe baie de abur pana se intareste spuma apoi se mixeaza pana se raceste (urasc baia de abur, dar va spun ca merita efortul :)).

Prajitura Faur Prajitura Faur

3. Adaugam tot amestecul de nuca in spuma si amestecam usor peste cap de 10-12 ori ( numarati). Impartim aluatul in 2 si coacem foile in tava tapetata cu hartie de copt aproximativ 15 min la 170grade Celsius. Si le-am copt in tava pentru prajitura 25*35

Prajitura Faur

Blatul prajiturii Faur

Blatul prajiturii Faur

Blatul prajiturii FaurLasam foile sa se raceasca.

4. Pentru crema frecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua apoi le punem pe baia de abur si amestecam pana se ingroasa putin.

Lasam sa se raceasca si separat mixam untul cateva minute.

Adaugam crema racita si mixam. Obtinem o crema de sa te lingi pe degete :).

Prajitura Faur

Prajitura Faur

Prajitura Faur

Prajitura Faur

5. Punem o foaie, jumatate de crema, o foaie, cealalta jumatate de crema si deasupra nuca sau ciocolata rasa.

Asamblarea prajiturii FaurAsamblarea prajiturii Faur

Tinem prajitura la rece de pe o zi pe alta si apoi taiem cu un cutit bine ascutit ( se taie mai greu din cauza ca este cu multa nuca ).

Poze cu reteta incercata

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Prajitura Faur”

  1. Pingback: Prăjitură tăvălită cu caramel | Selgros Cauta Pasiunea

  2. Foarte buna,dar lasata mai mult timp la temperatura camerei se inmoaie crema destul de mult si nu imi mai place,asa ca o mananc imediat ce o scot din frigi 🤣🤣🤣❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.