Prajitura din albusuri


Din categoria ce facem daca ne raman albusuri sau cum am ratat o crema patisciera , va prezint o prajitura aromata, umeda si pufoasa ( despre prajitura e vorba :))). Reteta este preluata de pe un blog estonian , cu mici modificari .
Ingrediente
6 albusuri
250 g zahar pudra ( eu am folosit tos)
160 g faina
1 lingura amidon
1 lingurita praf de copt
100 g unt ( eu am pus ulei)
am adaugat coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam tot zaharul si batem pana acesta se topeste si obtinem o spuma lucioasa si tare.

Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si o adaugam la albusuri, lingura cu lingura amestecand peste cap sa nu se lase spuma. Cand am ajuns la jumatatea cantitatii de faina adaugam si uleiul ( tot ).

 La sfarsit adaugam si coaja de lamaie.

Turnam intr-o forma de chec sau tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Coacem 30 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Eu am pus dupa 15 minute o folie de aluminiu deasupra sa nu se rumeneasca prea tare.
Probam cu o scobitoare si daca este gata o scoatem, lasam sa se raceasca putin si o rasturnam pe un gratar sau fund de lemn.

Se desprinde foarte usor.

Nu va scriu sa asteptati sa se raceasca pentru ca dupa cum miroase in toata casa nu o sa aveti prea multa rabdare :)).

loading...

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


26 de comentarii la „Prajitura din albusuri”

  1. Hallo Amalia,

    iaräsi ai fäcut ceva fein.A iesit foarte frumos si Gustul il cunosc. De vis.
    Eu pun neapärat Zahär Puder si pun 1/1 Fäinä si Amidon. Asa iese si mai pufoasä si are mai mult Volumen.
    Dau pariu pe orice cä Miine Dimineatä este numai Amintire ,asai ??

    Salutäri Jacob

  2. tocmai ce am facut checul din albusuri! :D o sa-l poztez pe blogul meu daca nu te superi! e prea faina si prea practica reteta ca s-o ratez! te pup!

  3. When I was a child I written with a Japanese girl. She give me the same recipe and it called Angel cake… I made it some times but never been and looks so good like yours. Compliments!Kisses, Maria

  4. Jacob multumesc, am „fortat” un pic reteta :)), o sa-l mai repet cu siguranta pentr ca are putina grasime, mai am o reteta de chec cu albusuri dar cu mai multa grasime, asta mi se pare mai ok. Salutari !

  5. Diamond cum sa ma supar, mai ales ca am vazut ce de ciocolata ai facut ! :))Ce zici facem schimb ? Te pup !

  6. Mikkey it is right , Pilla wrote on her blog that was inspired by this cake :)I changed a little bit the taste and the colour with lemon. The taste is amazing ! Kisses!

  7. foarte buna idee uite ca eu de paste nu stiu ce am facut cu 5 galbenusuri si mi-au ramas 5 albusuri. tot le-am tinut in frigider ca da de fac ceva cu ele si cum nu am avut nici o idee le-am aruncat. Acum stiu ce sa fac :) Mersi

  8. Buna Amalia iarasi eu la comentarii. :)))

    Aia e! Angel food cake. Si ai adus-o catre Angel food cake cu adaosul de lamaie.. Fara sa stii. Eu nu am facut-o… Sincera sa fiu este atat de ieftina la noi… Si e buna. Asa ca nu am avut motivatie…Eu o mananc cu capsuni si cu fructe de padure. le pun putin pe foc cu putin zahr, doar putin, si cand iese sucul din ele le pun peste praji. Merge cu orice altceva. Si goala e buna de asemenea.
    Dana.

  9. Of scumpa da n-am poze ca l-am facut in graba la mami :((( Insa il refac ca e mega extra bun. E pt mine ca urasc galbenusurile :P

  10. Intr-adevar, oaspetii tai au dreptate. Este un chec delicios.
    iti ifer si eu cateva premii pe care le-am primit recent. Alege ce-ti place sau pe toate. Pa!

  11. Buna Amalia.Am probat multe din retetele tale si de fiecare data au iesit super.Vreau sa te felicit pentru prajitura cu albusuri,e delicioasa!Retetele tale sunt unice,gustoase si variate.Multumesc de idei si multa bafta in continuare!O sa te urmaresc!

  12. Buna Amalia. Am incercat cateva din retetele tale si toate au iesit foarte bune. Checul din albusuri l-am facut de cateva ori dar de fiecare data cu unt pentru ca nu am fost sigura cat ulei sa folosesc – 100gr sau 100ml? Poti, te rog, sa ma lamuresti?

  13. Sunt novice. Daca nu pun amidon, este o problema? Sau sa-ncerc sa fac alta data inghetata cu galbenusuri si … implicit si prajitura cu albusuri?

  14. Am facut reteta astazi, pentru ca aveam prea multe albusuri. Când am citit prima data ingredientele, mi-a ramas in minte ca are si nuca de cocos, asa ca am adaugat eu vreo patru linguri. Am mai pus cateva visine date prin faina, coaja de lamaie si vanilie. E foarte, foarte buna.

Lasă un răspuns la AJAX Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.