Prajitura din albusuri


Din categoria ce facem daca ne raman albusuri sau cum am ratat o crema patisciera , va prezint o prajitura aromata, umeda si pufoasa ( despre prajitura e vorba :))). Reteta este preluata de pe un blog estonian , cu mici modificari .
Ingrediente
6 albusuri
250 g zahar pudra ( eu am folosit tos)
160 g faina
1 lingura amidon
1 lingurita praf de copt
100 g unt ( eu am pus ulei)
am adaugat coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam tot zaharul si batem pana acesta se topeste si obtinem o spuma lucioasa si tare.

Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si o adaugam la albusuri, lingura cu lingura amestecand peste cap sa nu se lase spuma. Cand am ajuns la jumatatea cantitatii de faina adaugam si uleiul ( tot ).

 La sfarsit adaugam si coaja de lamaie.

Turnam intr-o forma de chec sau tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Coacem 30 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Eu am pus dupa 15 minute o folie de aluminiu deasupra sa nu se rumeneasca prea tare.
Probam cu o scobitoare si daca este gata o scoatem, lasam sa se raceasca putin si o rasturnam pe un gratar sau fund de lemn.

Se desprinde foarte usor.

Nu va scriu sa asteptati sa se raceasca pentru ca dupa cum miroase in toata casa nu o sa aveti prea multa rabdare :)).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


26 de comentarii la „Prajitura din albusuri”

  1. Am facut reteta astazi, pentru ca aveam prea multe albusuri. Când am citit prima data ingredientele, mi-a ramas in minte ca are si nuca de cocos, asa ca am adaugat eu vreo patru linguri. Am mai pus cateva visine date prin faina, coaja de lamaie si vanilie. E foarte, foarte buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.