Prajitura din albusuri


Din categoria ce facem daca ne raman albusuri sau cum am ratat o crema patisciera , va prezint o prajitura aromata, umeda si pufoasa ( despre prajitura e vorba :))). Reteta este preluata de pe un blog estonian , cu mici modificari .
Ingrediente
6 albusuri
250 g zahar pudra ( eu am folosit tos)
160 g faina
1 lingura amidon
1 lingurita praf de copt
100 g unt ( eu am pus ulei)
am adaugat coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam tot zaharul si batem pana acesta se topeste si obtinem o spuma lucioasa si tare.

Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si o adaugam la albusuri, lingura cu lingura amestecand peste cap sa nu se lase spuma. Cand am ajuns la jumatatea cantitatii de faina adaugam si uleiul ( tot ).

 La sfarsit adaugam si coaja de lamaie.

Turnam intr-o forma de chec sau tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Coacem 30 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Eu am pus dupa 15 minute o folie de aluminiu deasupra sa nu se rumeneasca prea tare.
Probam cu o scobitoare si daca este gata o scoatem, lasam sa se raceasca putin si o rasturnam pe un gratar sau fund de lemn.

Se desprinde foarte usor.

Nu va scriu sa asteptati sa se raceasca pentru ca dupa cum miroase in toata casa nu o sa aveti prea multa rabdare :)).

26 de comentarii la „Prajitura din albusuri”

  1. Am facut reteta astazi, pentru ca aveam prea multe albusuri. Când am citit prima data ingredientele, mi-a ramas in minte ca are si nuca de cocos, asa ca am adaugat eu vreo patru linguri. Am mai pus cateva visine date prin faina, coaja de lamaie si vanilie. E foarte, foarte buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.