Prajitura cu rubarba

Facuta de mama cu drag pentru noi. La parintii mei creste in spatele casei intr-o veselie, mama o pregateste in fel si fel … iata o reteta de prajitura (cred ca ar merge si cu alte fructe ).

Ingrediente:

  • 150g unt
  • 1 ou intreg si 4 galbenusuri
  • 300g faina
  • 200g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50ml lapte
  • 4-5 tulpini de rubarba

Curatam tulpinile de rubarba si le taiem bucati de aprox 1 cm. 

Galbenusurile, oul intreg, zaharul si untul la temperatura camerei le mixam pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. 
Tapetam o tava mai mare cu hartie de copt, punem compozitia si deasupra asezam bucatile de rubarba. 

Coacem 30 de minute la foc potrivit. 

Pudram cu zahar ( retineti instrumentul de pudrat :)).

Servim :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


35 de comentarii la „Prajitura cu rubarba”

  1. Altii au rubarba in gradina si nu stiu ce sa faca cu ea, altii vor sa faca prajitura cu ea si nu au de unde s-o ia ……Pttiiiiii! Cine are sa-i traiasca cine nu…..sa o cumpere ca se transforma in deliciu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.