Facuta de mama cu drag pentru noi. La parintii mei creste in spatele casei intr-o veselie, mama o pregateste in fel si fel … iata o reteta de prajitura (cred ca ar merge si cu alte fructe ).
Ingrediente:
- 150g unt
- 1 ou intreg si 4 galbenusuri
- 300g faina
- 200g zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 50ml lapte
- 4-5 tulpini de rubarba
Curatam tulpinile de rubarba si le taiem bucati de aprox 1 cm.
Galbenusurile, oul intreg, zaharul si untul la temperatura camerei le mixam pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam o tava mai mare cu hartie de copt, punem compozitia si deasupra asezam bucatile de rubarba.
Coacem 30 de minute la foc potrivit.
Pudram cu zahar ( retineti instrumentul de pudrat :)).
Servim :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
daca mai ai retete cu planta asta,mai povesteste…si sora-mea are in gradina si nu stie ce sa faca cu ea!
TIPIC ROMANESC… SA AIBA CHIAR DACA NU STIE CE ESTE SI LA CE E BUN, DAR SA MOARA VECINII DE CIUDA CA EI NU AU…
Tipic meltenilor: sa sara cu bata la orice ar spune sau face ceilalti, facandu-i pe altii sa para stupizi, doar-doar or parea ei mai luminati!
Buna Amalia, te rog daca poti sa-mi spui cum as putea sa plantez si eu in gradina rubarba. Nu se gasesc seminte pe nicaieri. Voi cum ati facut rost de ea?
Multumesc
Cu drag
Adinuca
cred a am mancat incopilarie prajitura cu rubarba.a mai facut cineva un dulce cu rubarba si am zis si acolo.daca e rubarba ce am mancat ,avea un gust acrisor.cred ca e foarte racoroasa si gustoasa.
Geta daca mai am mai scriu retete :).
Adinuca nu stiu daca se gasesc seminte, ai mi cand s-au mutat la tara aveau in spatele casei 2 tufe de rubarba, ma interesez si iti scriu daca aflu.
Pansy e acrisoara si aromata, mie mi se parea cand eram mica ca seamana putin cu ananasul ( ma refer la compot ).
se mai poate face compot. iese foarte bun si aromat. se procedeaza la fel cu cel de mere atat ca bucatile se pot taia si putin mai mari decat pentru prajitura asta.
Nu am gustat niciodata rubarba,pt k nu am vazut pe nicaieri prin Bucuresti acest fruct si tare rau imi pare!
au real cata vrei. seamana cu cosile de telina doar ca sunt de culoare rosiatica ..
cozile* …..am apasat pe o tasta aiurea
Pfff , cat de bine arata, ai cautat bine u in hipermarketuri si chiar nu este rubarba?
Ma indoiesc, arata super prajitua si deja am o pofta de prajitura asta…
Buna.
Eram in trecere pe aici si am zis sa va scriu.
Ma gandesc sa incerc si eu reteta asta. Am cumparat rubarba din Kaufland, acum 2 zile.
Sper sa iasa buna!
Cristina
Multumim Cristina, asa e si eu am vazut in Kaufland rubarba :).
Ati gasit rubarba in Kaufland? Ia sa ma uit si eu mai bine .De mult imi doresc sa gust si eu! Am auzit numai lucruri bune despre ea.
Ce bine ca la Amalia creste in spatele casei!
amalia astazi am facut si eu aceasta prajitura si intradevar pot sa spun ca este foarte buna..am schimbat reteta(ptr ca nu am mai avut margarina in casa) cu aprox 50 gr unt si 100 ml de smantana de casa , in rest am adaugat toate ingredientele din reteta..a iesit un blat extrem de gustos..e o prajitura usoara si gustoasa.multumim de reteta!
Cu placere Ela cred ca cu smantana a iesit mult mai buna :).
mi se pare ft ciudata aceasta prajitura cu rubarba pt ca nu am mai auzit de acest fel de fruct dar mias dori sa gust
Are un gust acrisor si e foarte sanatoasa, se gaseste in hypermarketuri dar de preferat sa o cumperi de la piata.
iaccccccc ce ciudatenieeeeeee nam mai auzit de asa ceva rubarba ce cuvant ciudattttttttttt
Nu e nicio ciudatenie te asigur :)
Daca se mai adauga si spuma de ou batuta peste, inaite cu 15 min sa o scoti e SUPER DELICOASA…incercati
Multumim pentru sfat !
Buna. Sa stiti ca rubarba este foarte buna si pentru dulceata, mie imi place foarte mult ca este putin mai acrisoara. Mama mai punea frunzele deasupra sarmalelor cu varza dulce luau putina acreala din frunze si aveau un gust minunat. Planta face si seminte dar nu foarte des dar face pui, eu am adus un pui de rubarba de la mama din vatra dornei in maramures s-a prins si este minunata, acum am o gramada de pui. Se poate face reteta de prajitura cu prune sau visine dar puneti in loc cubulete de rabarba date putin prin faina.
Dulceata am mancat, face si mama este foarte buna!
Rubarba este buna si pentru compot
de cumparat am vazut in kaufland
Adina, atentie mare. Frunzele de rubarba sunt toxice. A nu se folosi decat tulpinile frunzelor !!!!!
Altii au rubarba in gradina si nu stiu ce sa faca cu ea, altii vor sa faca prajitura cu ea si nu au de unde s-o ia ……Pttiiiiii! Cine are sa-i traiasca cine nu…..sa o cumpere ca se transforma in deliciu !
Bine zis :)
se gaseste in Kaufland la raionul de legume fructe. Din pacate este cam scumpa, 9ron kg si trage la cantar ….
Acum am terminat prajitura. In aluat eu am pus si 100 ml apa minerala. A iesit SUPER!!!
Apropo, noi am facut si dulceata de rubarba, este foarte buna!!!
Super dulceata, mama o face, din pacate doar noi doua o mancam :)