Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Prajitura cu piscoturi-1

Aceasta este ultima prajitura facuta de Pasti , reteta am luat-o de la vecina mea, se face destul de repede si este foarte buna. Blat pufos, crema acrisoara. Rezultat: toata s-a papat :)

Ingrediente pentru o tavă de dimensiuni 40×32:
Blat:
  • 5 oua
  • 300 g zahar tos
  • 10 linguri de apa
  • 100 g nuca macinata ( puteti pune alune macinate)
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
Crema:
  • 1/2 l lapte
  • 4 linguri faina sau amidon alimentar
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • suc de la o lamaie
Glazura:
  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei
  • Mai avem nevoie de :
  • 1 punga mare piscoturi ( 400 g)
  • 150 ml lapte
Se bat albusurile spuma tare apoi se adauga alternativ apa si zaharul mixand mereu pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam.
pp2
Scoatem mixerul din functiune si folosind o lingura de lemn pentru amestecat adaugam nuca macinata, faina si praful de copt stins cu suc de lamaie. Amestecam peste cap sa nu se lase compozitia.
prajitura cu piscoturi3
pp4
Coacem inr-o tava tapetata cu hartie de copt 20 min la foc potrivit.
pp5pp6
Facem testul cu scobitoarea si daca blatul e copt il soatem si il rasturnam pe un fund de lemn sa se raceasca. Pana se raceste pregatim crema si glazura. La glazura amestecam toate ingredientele pe foc mica pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
La crema amestecam amidonul cu laptele si le punem la fiert pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca mai tare. Lasam sa se raceasca si apoi amestecam cu untul frecat spuma cu zaharul pudra. Se pune cate o lingura in unt si se mixeaza bine pana se incorporeaza.
pp7

Punem si sucul de lamaie . Rezulta o crema aromata, putin acrisoara.

pp8

Taiem blatul in 2 punem jumatate de crema , o intindem bine apoi asezam piscoturile trecute prin lapte unul langa altul. Punem si restul de crema si a 2-a jumatate de blat. Apasam usor peste tot si turnam glazura. Eu am pus doar o ciocolata topita.
pp9

 Bagam tava la rece cateva ore si apoi taiem prajitura cu un cutit inmuiat in apa calda. Este foarte buna!

IMG_38655

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


31 de comentarii la „Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie”

  1. DUPA CUM ARATA CRED CA A FOST DEMENTIALA.TE_AI GANDIT SI LA NOI CAND AI MANCAT NU?APROPO DACA O SA FAC VREODATA UN BEBE 9 LUNI CAT O SA FIE INSARCINATA NU O SA MA UIT PE AICI CA O SA MOR DE POFTA.

  2. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  3. Alina eu nu pot spera decat sa faci un bebe… cu poftele se rezolva , retetele sunt explicite, tu ai mai incercat din ele asa ca floare la ureche :))!

  4. Hallo Amalia,

    Piscoturi cu Crema de la Albä ca Zäpada , este delicious.Si mult mai nu complicatä. Multumesc pentru Idee.

    Salutäri Jacktel

  5. Hallo Amalia,

    dacä pentru mine a fost Komentarul acesta „Multumesc pentru vizita, sper sa incerci macar o reteta de pe blogul meu ” poti sä fii sigurä cä o sä incerc si nu numai una.

    Salutäri Jacktel

  6. Hallo Amalia,

    iti pot spune de acuma cum ies. Minunat.
    Cremä de Limone cu Piscoturi si Biskuit cu Nuci, ce vrei mai mult.
    Cum am un pic de Aer le si fac si le postez.

    Salutäri Jacktel

  7. Amalia te rog un raspuns mai urgent!! Ce marime are tava in care ai copt blatul??? Si eu vreau sa o fac de revelion , cu siguranta este o bunatate!!! Ai niste retete super!! Noul an sa -ti aduca tie si familiei tot ce va doriti, cu sanatate si fericire. La multi ani! Geta

  8. Geta, urgent urgent, noroc ca mi-am citit mail-ul :). Tava in care am copt blatul este cea de la aragaz putin mai mica dimensiunea ca am pus margini detasabile… 35×35 ar fi, acum o adaptezi tu daca ai tava de copt prajituri stii tu din aceea cu margini inalte e ok. Sa-mi scrii cum ti-a iesit. An Nou fericit iti urez si eu :)!

  9. La multi ani 2010!! Revin cu vesti:)), prajitura a fost de vis cred ca daca faceam 2 portii nu erau de ajuns!! A fost excelenta, a iesit super pana si glazura ( unde eu sunt un antitalent). Multumesc inca odata pentru reteta si pentru bunatatile care le impartasesti cu noi. Un an excelent. Pa pa

  10. vreau sa iti multumesc ca iti iei din timpul tau sa ne pui si noua poze si directii!!!
    am facut prajitura si e super simpla, si o bunatate!!!!!! de nedescris. am primit aprobare de la sot, deci e mare lucru!!! ;-)

    mersi inca o data mult de tot!!!

  11. buna amalia!am si eu o problema:am incercat sa bat untul spuma cu zaharul pudra cu mixerul dar mi s-a taiat…tu cum ai facut?ce unt ai folosit?

    1. Unt cu 80% grasime… daca ti se taie inseamna ca are apa … poti sa pui putin praf pentru crema de prajituri in el si o sa se intareasca. … desi cred ca e prea tarziu :(.

      1. iti multumesc mult pentru raspuns.cred k asta s-a intamplat.eu am avut unt de 60% grasime si knd am inceput sa il mixez nu se lega.dar apoi am dres-o:D .am pus invers:untul in crema cu lapte si a iesit oarecum ceva…dar data viitoare vreau sa iasa perfect!iti multumesc pt toate retetele pe care le impartasesti cu noi.am mai incercat si au iesit f bine!

  12. Mmmmmmm, sa stii ca crema asta de unt cu faina fiarta o foloseam pe vremuri la toate prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii si la toate torturile, doar ca mai schimbam aromele in loc de lamaie faceam doar cu vanilie sau cu esenta de migdale sau puneam cacao si rom dar crema asta merita toti banii.Am incercat si eu buttercream din ala american doar unt cu zahar pudra si o lingura de lapte si vai ce gretoasa este.In schimb asta cu faina fiarta sau amidon poti sa o mananci cu lingura.Cand o faceam cu vanilie ziceai ca e frisca.Inca ceva de preferat este faina decat amidonul pentru ca imi spunea cineva ca amidonul inmoaie crema si retine apa astfel incat se poate taia untul indiferent de cat de gras este.Amalia toate retetele de la tine mi-au reusit.Tot inainte ca ne esti draga!!!!!

    1. Kamy m-ai bagat la idei cu amidonul :)… crema asta si mama o folosea la diferite prajituri, aici iti dau dreptate :). ma bucur ca iti plac retetele mele sper sa incerci cat mai multe, pupici!

  13. Am sa o incerc saptamana asta. Abia acum am dat de situl tau, prima prajitura a fost cea tavalita prin cocos, a fost o minunatie!!! am dus si la colegele mele la servici care sunt italience (eu locuiesc in Italia) si au fost super incantate!! Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.