Aspectuoase si delicioase aceste prajiturele se vor afla cu siguranta pe masa noastra de sarbatori. Se fac rapid si se pastreaza la congelator asa ca le puteti prepara cu ceva timp inainte.
Aceste prajiturele se pot face si in varianta de post daca inlocuiti untul cu margarina.
Ingrediente (15 buc):
- 15 prune uscate mari
- 15 buc miez de nuca ( de la 15 nuci :))
- 125g unt ( margarina in varianta de post)
- 100g zahar
- 15 linguri apa
- 100g nuci macinate
- 150g biscuiti macinati
- 40g ciocolata
1. In fiecare pruna uscata se introduce un miez de nuca. Daca nu este intreg il asamblati din sferturi. Prunele le puteti taia putin sa va usurati munca.
2. Se amesteca zaharul cu apa si se pun la fiert intr-o craticioara. Cand fierbe si zaharul s-a topit se adauga untul si se lasa pana se topeste. Luam de pe foc si adaugam ciocolata amestecand rapid pana se omogenizeaza apoi se adauga nuca si biscuitii macinati.
Lasam sa se raceasca doar cat sa putem modela cu ea ( compozitia ).
3. Ca si la galustele cu prune luam putin din compozitie, asezam o pruna in mijloc si modelam cu mana bile.
Se fac usor si nu trebuie sa ungeti palmele cu nimic inainte.
4. Trecem bilele prin nuca macinata ( alta decat cea scrisa in ingrediente ) si apoi le punem la congelator cel putin 2 ore. Asa se pot pastra mult timp.
5. Taiem cu un cutit in doua si apoi fiecare jumatate in doua.
Asezam pe un platou si servim.
Sunt foarte gustoase, nu prea dulci, sotul meu care nu e amator de dulciuri s-a declarat incantat.
Observatii:
In functie de marimea prunelor va ies 13-15 buc. Eu am avut prune foarte mari si au iesit 13 bucati.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Aspectoase si cred si gustoase.