Prajitura cu nuca si prune uscate

 img1

Aspectuoase si delicioase aceste prajiturele se vor afla cu siguranta pe masa noastra de sarbatori. Se fac rapid si se pastreaza la congelator asa ca le puteti prepara cu ceva timp inainte.

Ingrediente (15 buc):

  • 15 prune uscate mari
  • 15 buc miez de nuca ( de la 15 nuci :))
  • 125g unt
  • 100g zahar
  • 15 linguri apa
  • 100g nuci macinate
  • 150g biscuiti macinati 
  • 40g ciocolata

1. In fiecare pruna uscata se introduce un miez de nuca. Daca nu este intreg il asamblati din sferturi. Prunele le puteti taia putin sa va usurati munca.

DSCF0009_176DSCF0010_177

 2. Se amesteca zaharul cu apa si se pun la fiert intr-o craticioara. Cand fierbe si zaharul s-a topit se adauga untul si se lasa pana se topeste. Luam de pe foc si adaugam ciocolata amestecand rapid pana se omogenizeaza apoi se adauga nuca si biscuitii macinati.

Lasam sa se raceasca doar cat sa putem modela cu ea ( compozitia ).

DSCF0012_179DSCF0013_180DSCF0015_181DSCF0016_182

3. Ca si la galustele cu prune luam putin din compozitie, asezam o pruna in mijloc si modelam cu mana bile.

Se fac usor si nu trebuie sa ungeti palmele cu nimic inainte.

DSCF0017_183DSCF0019_184

 4. Trecem bilele prin nuca macinata ( alta decat cea scrisa in ingrediente ) si apoi le punem la congelator cel putin 2 ore. Asa se pot pastra mult timp.

DSCF0022_185

5. Taiem cu un cutit in doua si apoi fiecare jumatate in doua.

DSCF0025_186

Asezam pe un platou si servim. 

Sunt foarte gustoase, nu prea dulci, sotul meu care nu e amator de dulciuri s-a declarat incantat.

Observatii:

In functie de marimea prunelor va ies 13-15 buc. Eu am avut prune foarte mari si au iesit 13 bucati.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Prajitura cu nuca si prune uscate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.