O prajitura pe care personal o ador! Este o prajitura de sarbatoare pe care merita sa o incercati, se compune din doua foi, una de nuca si cealalata de nuca de cocos si o crema delicata de vanilie. Ce poate fi mai bun?
Prajitura cu nuca, nucă de cocos si crema de vanilie este o prajitura aromata si fina, care pur si simplu ti se topeste in gura. Nu sunt secrete in prepararea ei decat ca trebuie sa respectati cantitatile si pasii retetei si o sa vedeti ca obtineti o prajitura absolut delicioasa. Nu pot sa va scriu decat ca este altfel decat prajiturile de pe blog, ma gandeam in timp ce scriu reteta cu ce prajitura se asemana dar deocamdata nu am gasit. Sper sa o incercati si sa mi scrieti daca v-a placut.
Noua ne-a placut foarte mult, copiii adora tot ce este cu cocos, mai ales prajiturile cu crema.
Dar haideti sa vedem reteta.
Prăjitură cu nucă, nucă de cocos și cremă de vanilie
Ingrediente pentru o tava de dimensiuni 23×32 cm:
Pentru foaia de nucă:
- 5 albusuri
- 120 g zahăr
- 150 g nuca macinata
- 40g de faina
- ½ plic praf de copt (5 g)
Pentru foaia de cocos:
- 5 albusuri
- 120 g zahăr
- 100 g de nucă de cocos mărunțită
- 40g de faina
- ½ praf de copt (5 g)
Pentru crema de vanilie:
- 10 gălbenușuri de ou
- 125 g zahăr
- 1 plic de budincă de vanilie
- 1 zahar vanilat
- 400 ml lapte
- 250 g de unt de minim 80% grasime
Pentru decor:
- ciocolata alba rasa
- nuca de cocos
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste.
Se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă cu grijă la albusurile de ou batute si se amesteca peste cap pana se omogenizeaza.
Se adaugă nuca măcinată, se amestecă tot asa peste cap pana se incorporeaza nucă și se pune foaia în tava tapetata cu hârtie de copt, se netezește frumos și se coace într-un cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox 20- 25 de minute.
Scoatem tava, lasam sa se raceasca putin foaia si o scoatem din tava, dezlipim hartia de copt si lasam sa se raceasca de tot.
Foaia de cocos o preparam la fel, doar ca in loc de nuca adaugam nuca de cocos rasa. Coaceți în același mod ca foaia de nucă.
Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul intr-o cratita pana se omogenizeaza, adaugam praful de budinca si zaharul vanilat, apoi adaugam treptat laptele.
Se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca cu o folie deasupra sa nu faca o crusta .
Bateți untul și adaugati treptat in el budinca racita amestecand mereu. Crema este gata.
Asamblam prajitura
Asezam foaia de nuca pe o tava, punem pe ea jumatate de crema, netezim frumos, punem foaia de cocos deasupra, apoi cealalta jumatate de crema.
Peste cremă puteți sa treceți un model zimtat ca să faceți urme frumoase sau dacă nu aveți trasat8 rânduri cu o furculița. Deasupra radeti ciocolata alba sau neagra . Eu am pus nuca de cocos.
Bagati prajitura la rece minim 3 -4 ore, de preferat de pe o zi pe alta.
Taiati prajitura felii cu un cutit bine ascuțit, atenție se taie mai greu.
Este foarte buna!
Reteta este preluata de pe un blog maghiar.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]