Dacă aș fi făcut un sondaj printre cei care au savurat această aromata prajitura, cred ca as fi constatat ca nimeni nu ar afirma ca e facuta la Air Fryer. Este atat de pufoasa si delicata incat nu ai zice ca e coapta intr-o friteuza.
Cel putin eu am ramas placut surprinsa de textura ei, recunosc e prima prajitura coapta in Air Fryer, dar va spun de pe acum ca vor urma si altele, se fac atat de usor si practic!
Prajitura cu lamaie este o prajitura umeda, aromata si ultra rapida. Nu contine ulei, are unt care ii da o textura si un gust aparte. Am primit de la Cosori si accesorii pentru friteuza si am zis ca acum ar fi momentul sa le incerc. Drept sa va spun am fost si curioasa cum iese o prajitura , desi nu avea cum sa fie decat buna. :)
In plus, am preparat si o glazura la rece cu lamaie, astfel incat prajitura a devenit un mic tortulet delicios.
Setul de accesorii pentru friteuza de la Cosori contine:
- o forma pentru prajituri cu diametrul de 19,5 cm (foarte utila pentru torturi sau cheesecake)
- set pentru frigarui si un suport pe care sa puneti frigaruile. Se monteaza foarte usor, puneti suportul in interiorul cosului si apoi deasupra frigaruile
- tava pentru pizza, e drept adaptata marimii friteuzei dar la fel utila, se pune in interiorul cosului
- grilaj de metal util pentru burgeri sau mici :)
- forma de silicon pentru oua
- suport de silicon, util pentru a pune de exemplu forma pentru prajituri atunci cand o scoateti fierbinte din cos
Acestea alaturi de diferite modele de friteuze le gasiti in magazinul online aici, in aceasta perioada sunt reduceri substantiale, asa ca poate va faceti un cadou util si practic!
Eu detin modelul de 5,5 litri, este XXL adecvat unei familii de 4 persoane.
Dar haideti sa vedem cum se face aceasta prajitura delicioasa la Air Fryer.
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură cu lămâie la Air Fryer
Cantitati pentru o forma de 19,5 cm:
- 2 oua mari
- 150 g unt
- 120 g faina de tip 000
- 70 g zahar tos fin
- 2 linguri suc de lamaie
- 5 g praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 varf de cutit de sare
Pentru glazura aveti nevoie de :
- 100 g zahar pudra
- suc de lamaie
Cum se face rețeta de prăjitură cu lămâie la Air Fryer?
Pentru inceput apasam butonul de preincalzire a friteuzei. Dureaza 5 minute sa se incalzeasca, aproximativ atat dureaza sa preparam si prajitura.
Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, vanilia si praful de sare si mixam pana obtinem un amestec spumos, nu foarte mult 3-4 minute.
Adaugam ouale si mixam bine dupa fiecare pana ce acesta se omogenizeaza.
Adaugam faina si praful de copt si amestecam rapid pana se incorporeaza.
In forma de copt punem o foaie de copt decupata sub forma de cerc. Am pregatit-o inainte de a ma apuca de prepararea prajiturii.
Punem aluatul in forma cu lingura si netezim cu o spatula.
Asezam forma in cos, glisam cosul in friteuza si setam temperatura friteuzei la 160 de grade Celsius si cronometrul la 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute, incercam prajitura cu o frigaruie de lemn, o introducem in mijloc si daca o scoatem curata inseamna ca prajitura e gata.
Scoatem cosul, rasturnam cu grija prajitura pe un platou, dezlipim hartia de copt si o lasam sa se raceasca .
Cand prajitura este rece preparam glazura. Punem intr-un bol mic zaharul pudra si adaugam treptat suc de lamaie (aproximativ 3 linguri) pana obtinem o glazura usor curgatoare alba.
Punem cu lingura glazura peste prajitura si radem putina coaja de lamaie.
Servim taiata felii alaturi de o ceasca de ceai, cafea sau lapte. As zice ca cel mai bine merge cu un ceai.
Pofta buna!
Puteti pastra prajitura la frigider acoperita cu o folie de aluminiu sau puteti sa o congelati intr-o caserola de plastic.
Alte retete la Air Fryer gasiti pe blog aici.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]