Prajitura/Tort cu iaurt si frisca

Prajitura asta o fac mereu cand sunt in criza de timp, deoarece este usor de facut. Reteta este cea de la tort cu iaurt si frisca putin modificata.

Avem nevoie de :
Pentru crema:

  • 2 iaurturi a 200 g ( eu am folosit iaurt cu dulceata de nuci verzi)
  • 400 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • 1 plic intaritor de frisca

Baza prajiturii:

  • 4 oua
  • 3 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 varf de cutit praf de copt

 Pentru blat mixam albusurile spuma tare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine pana acesta se topeste. Adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Tot asa adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt. Folosim o paleta de lemn si amestecam usor peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul. Coacem 15 min la foc potrivit ( 170g C). 

Lasam sa se raceasca blatul si apoi il scoatem pe un platou.

Crema se prepara in felul urmator;  Amestecam iaurtul cu 2 linguri de zahar si lasam cateva minute sa se topeasca zaharul. Intre timp incalzim putina apa, separat dizolvam gelatina in apa rece si apoi o amestecam cu apa fierbinte fara sa o fierbem. Turnam amestecul in iaurt si apoi amestecam cu frisca batuta impreuna cu intaritorul.

Facem un sirop din 150ml apa si 4 linguri zahar si adaugam putina esenta de rom ( o lingurita ). Insiropam blatul si apoi punem crema deasupra.

Cu un cutit trasam feliile de prajitura si apoi tinem la rece cel putin o ora.

Servim. Este o prajitura racoritoare si nu foarte dulce :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Prajitura/Tort cu iaurt si frisca”

  1. ciao,Amalia.azi am facut prajitura cu iaurt si frisca.foarte buna!!!!racoritoare si un gust super bun!am facut-o cu piscoturi si in 20 de minute a fost gata.rapida si buna!merçi de toate retetele si de toate sfaturile! pupici!

  2. Hey jmecherie :)) ai scurtat si mai mult reteta , sper ca ai insiropat piscoturile :). Ma bucur ca ti-a placut sper sa incerc si alte retete :)

  3. ciao Amalia.la noi nu e bun nimic daca nu-i insiropat.foarte buna prajitura asta! chiar acum am gasit si tortul cu iaurt si frisca.musai sa o fac dar numai simbata ca in cursul saptamini sotul e mai mult plecat si fiul meu e tare nepofticios!deja am pus ochii pe multe retete de la tine si rind pe rind o sa le fac toate.in august,acasa, in concediu o sa incerc multe.merçi inca o data!by,by.

  4. Buna! Cum adica insiropam platul cu esenta de rom? Pai cata esenta de rom trebuie? Si mai ales ce gust o sa aiba? Presupun ca e vorba de un sirop facut cu apa si zahar in care se pune si rom nu?

  5. Anonim multumesc pentru intrebare, probabil am fost prea grabita cand am scris reteta si nu am precizat exact. Ai intuit bine, facem un sirop din 150ml apa si 4 linguri zahar si adaugam putina esenta de rom ( o lingurita ). Sper ca nu te-am incurcat prea tare, o sa completez si reteta :)

Lasă un răspuns la Anonymous Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.