Prajitura cu crema de nutella

Duminica am fost la tara si am facut rapid o prajitura. Va spun asta ca sa nu credeti ca in fiecare zi fac dulciuri :). Am vrut sa incerc neaparat o crema cu nutella pe care am vazut-o la un tort. Reteta de crema o am de la Dora M este exceptionala ca dealtfel toate dulciurile care le face ea .

Ingrendiente:
Pentru blat ( puteti sa faceti un blat din pandispan sau daca doriti 4 foi , eu am ales varianta de pandispan pentru ca mergea mai usor)
5 oua
8 linguri de zahar
10 linguri de faina
2 linguri cacao
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri de apa

Crema:
500ml lapte
2 oua
100g faina ( eu am folosit amidon)
100g zahar
250g crema de nutella
Batem albusurile spuma tare , adaugam treptat zaharul si batem pana obtinem o beze lucioasa. Adaugam pe rand cateun galbenus si amestecam pana se incorporeaza .Separat amestecam intr-un bol faina cu cacao si prful de copt. Scoatem mixerul din functiune si adaugam cate o lingura de faina. Amestecam dupa fiecare invartind lingura „peste cap” astfel incat sa nu se lase spuma. Adaugam si cele doua linguri de apa , turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit timp de 20 minla foc potrivit. Taiem blatul in doua dupa ce acesta s-a racit .

Pentru crema amestecam ouale cu zaharul apoi adaugam amidonul si laptele treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana compozitia incepe sa se ingroase ca o budinca. Cand este aproape racita adaugam nutella si mixam bine pana aceasta se incorporeaza in crema de oua.

Insiropam blatul si il umplem cu crema de nutella. Lasam la frigider pana a 2-a zi si apoi taiem cu un cutit inmuiat putin in apa.
Eu am pudrat-o doar cu zahar, as fi vrut sa pun un strat de frisca dar nu am gasit de care am vrut (respectiv naturala) si am renuntat.
Este foarte buna crema, mi-a placut pentru ca este fina, nu are unt in compozitie si are un gust pronuntat de ciocolata. Puteti sa o folositi la un tort de ciocolata sau la o tarta.

41 de comentarii la „Prajitura cu crema de nutella”

  1. draga amalia daca faceai prajituri in fiecare zi eu ma mutam aproape de tine.arata super si sigur e foarte buna si un lucru stiu sigur O INCERC

  2. AMALIA DACA NU PUN NUTELA ORIGINALA SI PUN FINETI ARE CEVA? DEJA MA UIT SA VAD DACA AM TOT CE IMI TREBUIE CA SA MA APUC DE TREABA.SCUZE CA TE DERANJEZ MEREU:)

  3. Alina nu-i niciun deranj si eu am pus finetti :)), merge cu orice crema de ciocolata , sper sa-ti iasa astept noutati :). Te pup!

  4. Ti-a super Amalia draga mea…ma bucur ca-ti place crema…este intr-adevar foarte buna si delicata…spune-mi te rog..blatul folosit de tine este ca blatul de negresa?…te pup cu drag

  5. Tava in care ai facut acest pandispan cat de mare era ? Am facut si eu praji (e super buna .. si crema gata era sa o mananc inainte de o pune pe prajitura) insa in tava in care am facut a iesit prea subtire pandispanul :) Oricum e o praji de notat si o crema de folosit la multe multe altele.

  6. Am facut prajitura acum cateva zile si am folosit crema Finetti. Are un gust deosebit care nu cred ca poate fi obtinut altfel!
    Dora face niste minunatii! Nu ma incumet la vreun tort de-al ei :)

  7. Ieri am facut-o si pe asta (zici ca am intrat intr-o cursa contra cronometru :) De buna e fff buna ,dar ca si Biancai, pandispanul mi-a iesit f subtire. Nu stiu daca s-ar schimba ceva daca as pune mai mult praf de copt ?!
    Insa nu e nici o problema, ca nu ramine nemincata!!!!
    Din nou multumesc. Cred ca ar trebui sa mai fac si altceva in afara de dulciuri!

  8. buna amalia am si eu o intrebare la tine vreau sa fac praji cu nutela dar vreau sa fac blatul galben adica fara cacao si sa imi iasa putin mai inalta pt ca vad ca fetele au avut ceva probleme cu inaltimea poti sa ma ajuti cu un blat de pandispan multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.