Prăjitură cu cremă de brânză Aurora

Prăjitură cu cremă de brânză Aurora

Prăjitură cu cremă de brânză Aurora: se stie ca prajiturile cu nume de doamne sau domnisoare sunt din categoria retetelor de succes si cred ca am mai explicat asta intr-o postare.

Mai demult cand mamele noastre duceau prajituri la servici si faceau schimb de retete, acestea aveau numele colegelor care aduceau reteta, de acolo sunt prajiturile Adina, Laura, Claudia. La fel si prajitura Aurora, reteta o am dupa cum se vede in poza de la doamna Aurora :)

Lasand la o parte denumirea si vorbind strict de reteta, prajitura Aurora cu crema de branza seamană uimitor de mult cu prajitura Fanta, doar ca blatul are alta compozitie in fapt este mai inalt si se prepara mult mai usor. Puteti sa-l lasati asa si sa puneti deasupra crema dar daca aveti smecheri ca si mine care mananaca doar crema si glazura, taiati-l in doua :)

Crema este dulce acrisoara, am folosit branza dulce cu grasimea de 23%, va rog sa aveti grija la procentul de grasime, cu cat mai grasa cu atat mai gustoasa. Iar glazura este optionala, puteti sa folositi o glazura de ciocolata sau sa lasati un pic de crema pentru pus deasupra si apoi sa radeti ciocolata, sau puteti  sa o pudrati doar cu zahar. Eu am ales glazura de la prajitura Fanta pentru ca picii mei voiau ceva roz si a avut mega succes! Nu doar la ei ci si la colegele de serviciu, mai ales la una dintre ele care mi-a spus clar si raspicat a nu stiu cata oara ca mi-am gresit vocatia. :)) Stiu ca are dreptate, dar recunosc numai aici, in rest raman o modesta si imi vad de ale mele precum ma stiti.

Prăjitură Aurora, cu cremă de brânză
Prăjitură Aurora, cu cremă de brânză

Am uitat sa precizez ca aceasta prajitura se poate face si sub forma de tort, pentru o forma de diametrul de 26 de centimetri, puteti taia blatul in trei si obtineti un tort aspectuos si gustos.

Ingrediente pentru reteta de prăjitură cu cremă de brânză Aurora

Pentru o forma de 25x35cm:

Blat:

  • 3 oua
  • 250g faina
  • 200g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • 100g ulei
  • 100g lapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vaniliat

Crema:

  • 500g branza dulce de vaci cu minim 23% grasime
  • 200g unt
  • 120g zahar pudra
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

Glazura:

  • 800ml suc  proaspat de fructe (in cazul meu de portocale rosii)
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 80g zahar pudra

sau

  • 100g ciocolata
  • 2 linguri ulei

sau

  • zahar pudra, ciocolata rasa

Cum preparam prăjitură cu cremă de brânză Aurora?

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Mixam ouale intregi cu zaharul si zaharul vaniliat pana ce acesta se topeste, apoi adaugam uleiul si laptele si amestecam usor. Intr-un bol mic stingem bicarbonatul de amoniu cu 2 lingurite suc de lamaie si-l turnam peste compozitia de oua si zahar. Adaugam si faina amestecata cu cacao si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Prajitura-cu-crema-de-branza-amalia-2

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o coacem 25 de minute. Pentru mai multă siguranta faceti proba cu scobitoarea.

Prajitura-cu-crema-de-branza-amalia-3

Lasam baltul sa se raceasca si apoi il taiem in doua.

Pentru crema mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra. Mixam si branza putin doar cat sa se „defaca” apoi adaugam treptat untul amestecat cu zaharul pudra. La sfarsit adaugam coaja rasa de lamaie. Obtinem o crema dulce – acrisoara delicioasa!

Prajitura-cu-crema-de-branza-amalia-4

Asamblam prajitura: punem prima parte de blat apoi jumatate din crema, cea de-a doua jumatate de blat, restul de crema si bagam prajitura la frigider.

Pentru ca glazura este curgatoare ar fi bine sa incadrati prajitura cu o forma dreptunghiulara sau sa o asamblati intr-o tava mai inalta.

Prajitura-cu-crema-de-branza-amalia-5

Prajitura-cu-crema-de-branza-amalia-6

Preparam glazura: Incalzim 600ml suc si in restul de suc ramas dizolvam praful de budinca. Cand sucul s-a incalzit adaugam zaharul pudra ( puteti sa-l puneti de la inceput nu e problema) si adaugati praful de budinca dizolvat in sucul rece. Amestecati mereu pana se ingroasa apoi lasati sa se raceasca acoperit cu o folie, altfel face pojghita.

Cand glazura este calduta o turnam peste prajitura rece si o bgam inapoi la frigider pana se intareste. Prajitura nu trebuie sa stea multe ore la frigider, o puteti lasa doar pana se intareste glazura apoi sa o taiati felii.

Prajitura-cu-crema-de-branza-amalia-7

Prajitura-cu-crema-de-branza-amalia-8

Prajitura-cu-crema-de-branza-amalia-9

Taiem felii prajitura si o servim.

Prajitura-cu-crema-de-branza-amalia-10

Este foarte gustoasa!

Prăjitură Aurora cu cremă de brânză

Observatii: Asa cum am scris in introducere, puteti renunta la glazura de budinca si sa o inlocuiti cu o glazura de ciocolata sau sa o serviti pur si simplu ca atare.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Prăjitură cu cremă de brânză Aurora”

  1. Arata foarte bine prajitura. O intrebare as avea: cu ce putem inlocui praful de budinca ? Multumesc frumos!

    1. Cu amidon dar nu pot sa va scriu cantitatea din pacate. Sau puteti folosi gelatina si suc de fructe, ar fi 15g gelatina granule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.