Prajitura cu cocos "Bounty bars"

 

Reteta este de pe formul culinar, m-am gandit sa o incerc pentru ca e cu cocos si mie imi place cocosul .

Ingrediente:
Blat
125gr unt
50 gr zahar brun
3 oua
200 gr faina
2lg cacao
2 lg lapte
1 linguritza plina praf de copt

Umplutura:
300 ml lapte
3 lg pline de gris
80 gr unt
80 gr zahar
100 gr cocos
2 lingurite extract de vanilie

Glazura200 gr cuvertura cioco neagra sau de lapte

Pregatirea
Untul,zaharul si ouale se spumeaza dupa care se adaoga cacao-a,faina si praful de copt.Se aseaza compozitia intr-o forma de 20×28 cam 20 de minute la 180°C,se lasa la racit.Pt crema:laptele,untul si grisul se pun pe foc pana la ingrosare.Se adaoga extractul de vanilie,zaharul si cocosul.Se pune peste blatul racitPt glazura se topeste ciocolata si se toarna peste crema.Praji se lasa 1 ora la rece. Eu am pus deasupra doar 80 gr ciocolata topita.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


53 de comentarii la „Prajitura cu cocos "Bounty bars"”

  1. Prajiturik cu cocos noua….arata super.trebuie neaparat sa o incerc si eu k arata…..de vis.pot sa te intreb si eu ceva? dupa parerea ta care e mai buna dintre prajiturici asta sau cealalalta „prajitura cu cocos Claudia”?te pup

  2. Luiza, parerea mea este ca cea cu cocos „Claudia” este mai buna,se imbina perfect crema cu restul prajiturii. Bounty bars este o prajitura „ieftina” ca sa zic asa, are putine ingrendiente, se poate face rapid atunci cand ai pofta de ceva dulce… e o combinatie intre ciocolata si cocos, asa se simte gustul,la cealalta crema ii da deja alt gust.Sper ca ti-am fost de ajutor si astept sa-mi spui la care te-ai hotarat :).

  3. pai…cred k am s-o incerc si pe asta k pe cealalta am incercat-o deja.ms pt k imi raspunzi de fiecare data.te pup.sper sa nu te superi daca te v-oi mai intreba si eu cate ceva…

  4. buna,am incercat prajitura chiar acum astept sa se raceasca blatul sa pot pune crema,dar vreau sa te intreb tu pui la blat untul zaharul si ouale toate odata ca eu am pus pe rand si cand am pus ouale sa cam branzit:( dar am continuat asa ca tare imi era pofta:)ms tare mult o seara faina

  5. Am facut si eu prajiturica, este delicioasa! Ne-a placut tare mult.
    Si daca prajitura cu cocos Claudia este si mai buna, atunci cu siguranta am sa o fac, doar sa gasesc ceva mai mult timp liber! Abia astept!

  6. Am facut si eu prajitura de ziua mamei mele…din 5 feluri de prajituri…toti musafirii au fost incantati de ea…si am facut si tortul Floare de primavara…o nebunie…abia astept retete noi de la tine :) iar tortul cu crema de lapte…o sa il fac cat de curand pt k mi se pare delicios

  7. Giorgiana ma bucur ca ai incercat retetele si ti-au placut.Asa-i ca nu-s greu de facut ? Daca faci tortul cu crema de lapte sa dublezi cantitatile, abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit !
    PS. Daca ai o reteta de praji buna incercata de tine , te rog trimite-mi si mie pe mail la adresa amy3747@yahoo.com. O sa o incerc si-ti scriu cum imi iasa :). Te pup!

  8. am facut tot pe dos dar mi-a reusit perfect.untul atunci cind am pus ouale reci s-a intarit,arata ca si cum s-ar fi branzit.ok,am pus vasul pe abur si s-a topit untul.o alta greseala:am pus cocosul la fiert cu grisul,dar nu a patit nimic.interesant ca retetele grele imi ies perfect si asta asa simpla mi-a creat probleme.

  9. Cris ce figura esti :)) important este ca ti-a reusit … sa zicem ca ai avut noroc :) oricum pe vitor ar trebui sa respecti retetele nu de alta dar poate nu-ti mai iasa si iti va parea rau de munca/timp/bani irositi…Iti urez o saptamana frumoasa !

  10. Ceao Amalia, draga te vizitez zi de zi chiar daca sunt acasa in romania imi fac putin timp si te vizitez in fiece zi:)
    Acuma intr`o zi mama cauta retete de prajituri si i-am zis mama stai ca iti dau eu un blog unde poti gasi cele mai bune retete e o bucatareasa minunatata de aici de la noi de la cluj:D
    (Te`am laudat umpic mai mult) :P
    A zis ca incearca aceata parajitura craciunul acesta (ea adora sa faca prajituri) acuma sa o laud si pe ea …. ca doar e mama
    aaaa si de revelion a zis ca face tortul egiptean pt ca in 31 dec sarbatorim si ziua fatelui meu!
    te felicit ink o data si te admir pt toata munca si pasiune cu care gatesti!
    te pup!
    LoReDaNa (londra) acuma turda:)
    PS :poate o sa ne intalnim din intamplare prin cluj:D

  11. Draga Loredana sunt convinsa ca mama ta are retete numai una si una de prajituri insa fiecare vrem sa incercam retete noi in fiecare an :)…tortul egiptean e foarte bun poate ai vazut ca multe fete l-au incercat, te pup si eu si cine stie poate ne intalnim prin Turda :)).

  12. multumesc ca existi! sunt in Canada de 16 ani si de multe ori ma incearca gusturile mancarurilor si a dulciurilor de acasa.am incercat multe din retetele tale si mi-au iesit grozav de bine.De curand incerc s-o initiez si pe fiica mea in a gati romanesc deoarece tendinta ei e sa gateasca preponderent canadian.
    aici gasesti adresa ei de web:
    http://www.duhlicious.com
    multumesc inca o data pentru tot ce ne oferi in termen de arta culinara si-ti doresc toate cele bune!

  13. Anonim ma bucur ca retetele de pe blog sunt pe gustul tau…poate ai vazut ca retetele sunt si de pe alte meleaguri, incerc sa gatesc cat mai variat… cat despre site am sa-l vizitez cat de curand !

  14. Buna Amalia.
    Numele meu este Diana V. si sunt si eu din Cluj.
    Am descoperit blogul tau acum vreo 2 saptamani, cautand retete de prajituri si sincer am ramas impresionata!Imi lasa gura apa cand vedeam pozele prajiturilor (tin sa mentionez ca tin si o dieta!)
    As dori sa incerc aceasta prajitura de Pasti si as avea o intrebare: sunt suficiente cantitatile pentru blat? Eu fac blatul acela clasic gen pandispan si am zis ca mai bine te intreb.
    Inca o data felicitari pentru retete si astept raspuns!
    O zi buna.

  15. Buna Diana :) , multumesc mult pentru aprecieri… iti raspund strict la subiect ptr ca primesc f multe comentarii si mail-uri :). Prajitura iasa destul de mica, blatul merge la fix cu crema deoarece este mai consistent… cel de pandispan mi se pare mai pufos prea "usor" ca sa zic asa pentru crema.

  16. Multumesc mult pentru raspuns. Cu siguranta am sa respect reteta ta intocmai! Abia astept sa o incerc.
    Iti voi scrie sa iti spun cum mi-a iesit!
    Numai bine!

  17. Buna Amalia si tuturor.Scumpa mea fac demult mancare dupa retetele tale si trebuie sa iti marturisesc ca sunt foarte multumita de ceea ce iese.Nu am fost niciodata asa mare fan in a gati pana sa dau de blogul tau si de atunci toate retetele imi ies super bine si delicioase si toti sunt incantati.
    Reteta asta vreau sa o incerc de Paste, sper sa fie un succes ca toate celelalte.
    Ah, si eu sunt din Cluj…am vazut ca mai sunt fete de aici care au scris…eheee…o facem de o gasca.:D

    Numai bine iti doresc.
    O sa urmaresc in continuare ce retete mai adaugi.:p

  18. Sorina ar fi o idee buna sa ne intalnim :),tinem legatura… cat despre prajituri nici nu stiu ce-o sa gatesc de Pasti, ma duc la tara asa ca o las pe mama sa aleaga ce vrea ea :).

  19. buna Amalia sant nadia si ati doresc sarbatori ferricite .
    am facut si eu reteta ta cu cocos vreau sa te intreb ,2 lg de lapte se baga la blat nu ,nu pre a crescut.am gresit eu .te pup si PASTE FERICIT.

  20. Buna Amalia, sa stii ca am facut prajitura de Pasti si mi-a iesit ffffffff buna, am fost foarte multumita. Eu am marit un pic cantitatile la blat, aveam impresia ca imi va iesi prea subtire.A, am pus si un pic mai multa nuca de cocos in crema si a iesit super. Mi se pare o reteta foarte usoara si foarte ieftina. Doar glazura mi s-a crapat la taiere…poate imi dai un sfat sa nu mi se mai intample… ma bucur ca suntem mai multe clujence prin zona…facem un club, nu?
    Apropos, ca o paranteza, am incercat reteta de cotlet evantai, fff bun, dar a trebuit sa il tin in cuptor fff mult si as fi vrut sa fie un pic mai fraged. In rest, e de nota 10+!
    Te anunt cand mai incerc ceva!
    Te pup.

  21. Diana ma bucur ca ti-a placut sa stii ca e o idee buna cu intalnirea :), daca se mai incalzeste musai sa organizam ceva :)>
    Pup!

  22. Vreau sa incerc si eu prajitura asta pentru ca arata extraordinar intrebarea mea ii blatul ar trebui insiropat???…

    mersi mult…

  23. In primul rand vreau sa te felicit pentru acest blog.nu sunt talentata la bucatarie (mai ales la retete complicate),dar am incercat cateva retete de aici si mi-au iesit foarte bine.aceasta prajitura este delicioasa,usor si rapid de facut.am prajitura perfecta pentru cand merg la parinti,la onomastica..

  24. Draga Amalia, este prima data cand iti scriu, desi iti urmaresc blogul de ceva vreme! Prajiturica asta e minunata, am incercat-o si eu, numai ca am avut o mica problema cu ea: nu se spumeaza bine untul, zaharul si ouale. Ce as putea sa fac? Este o ordine anume in care se bat? Multumesc

  25. buna!sunt foarte tentata sa fac reteta,doar ca sunt in uk si aici nu am vazut nimic asemanator cu grisul.S-ar putea sa folosesc altceva in loc?De exemplu porridge oats.Mersi! :)

  26. Rox nu stiu pentru ca nu am incercat , abia acum am vazut ce inseamna porridge oats.Un fel de cereale banuiesc :). Numai daca incerci tu si imi scrii cum ti-a iesit :).

  27. Buna Amalia, eu intru de multa vreme pe site'ul tau, si am incercat mai multe retete, dar prajitura asta ii preferata mea, am facut'o de mai multe ori, eu i'am pus deasupra ciocolata de casa, ii excelenta :)

  28. Am o intrebare: cu ce se poate inlocui cacaoa din reteta? Sotului meu ii place tare mult cocosul dar nu poate sa manance cacaoa sub nici o forma din cauza colecistului (fierei) care ii creeaza probleme.

  29. Blatul trebuie insiropat caci este prea seaca prajitura , iar cantitatile de la crema probabil trebuie dublate ca sa iasa crema la fel ca in poza . Cu cantitatile din reteta crema abia ajunge sa acoperi blatul . AVIZ AMATORILOR .

  30. si eu am incercat prajitura asta….am pus mai mult lapte in blat si a iesit ff pufos….am taiat blatul in 2 si am pus crema….e dementiala….am facut si 5 odata si tot nu a ajuns la o reuniune de fam…(noi iubim cocosul)….spor la gatit…:-)

  31. Am facut prajitura Bounty, o prostie! Si am ceva experienta in gatit. Curge untul din blat, nu se poate manca! Mereu am avut o parere proasta despre retetele de pe internet. Acum m-am lecuit definitiv! Spor la aruncat oua, unt, zahar si faina!

    1. Nu inteleg cum curge untul din blat… ati respecat pasii si cantitatile?Imi pare rau dar reteta asta a fost incercata de mai multe persoane si s-au declarat multumite .

Dă-i un răspuns lui Elena Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.