Prajitura cu cocos "Bounty bars"

 

Reteta este de pe formul culinar, m-am gandit sa o incerc pentru ca e cu cocos si mie imi place cocosul .

Ingrediente:
Blat
125gr unt
50 gr zahar brun
3 oua
200 gr faina
2lg cacao
2 lg lapte
1 linguritza plina praf de copt

Umplutura:
300 ml lapte
3 lg pline de gris
80 gr unt
80 gr zahar
100 gr cocos
2 lingurite extract de vanilie

Glazura200 gr cuvertura cioco neagra sau de lapte

Pregatirea
Untul,zaharul si ouale se spumeaza dupa care se adaoga cacao-a,faina si praful de copt.Se aseaza compozitia intr-o forma de 20×28 cam 20 de minute la 180°C,se lasa la racit.Pt crema:laptele,untul si grisul se pun pe foc pana la ingrosare.Se adaoga extractul de vanilie,zaharul si cocosul.Se pune peste blatul racitPt glazura se topeste ciocolata si se toarna peste crema.Praji se lasa 1 ora la rece. Eu am pus deasupra doar 80 gr ciocolata topita.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


53 de comentarii la „Prajitura cu cocos "Bounty bars"”

  1. Am o intrebare: cu ce se poate inlocui cacaoa din reteta? Sotului meu ii place tare mult cocosul dar nu poate sa manance cacaoa sub nici o forma din cauza colecistului (fierei) care ii creeaza probleme.

  2. Blatul trebuie insiropat caci este prea seaca prajitura , iar cantitatile de la crema probabil trebuie dublate ca sa iasa crema la fel ca in poza . Cu cantitatile din reteta crema abia ajunge sa acoperi blatul . AVIZ AMATORILOR .

  3. si eu am incercat prajitura asta….am pus mai mult lapte in blat si a iesit ff pufos….am taiat blatul in 2 si am pus crema….e dementiala….am facut si 5 odata si tot nu a ajuns la o reuniune de fam…(noi iubim cocosul)….spor la gatit…:-)

  4. Am facut prajitura Bounty, o prostie! Si am ceva experienta in gatit. Curge untul din blat, nu se poate manca! Mereu am avut o parere proasta despre retetele de pe internet. Acum m-am lecuit definitiv! Spor la aruncat oua, unt, zahar si faina!

    1. Nu inteleg cum curge untul din blat… ati respecat pasii si cantitatile?Imi pare rau dar reteta asta a fost incercata de mai multe persoane si s-au declarat multumite .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.