Prajitura cu cocos "Bounty bars"

 

Reteta este de pe formul culinar, m-am gandit sa o incerc pentru ca e cu cocos si mie imi place cocosul .

Ingrediente:
Blat
125gr unt
50 gr zahar brun
3 oua
200 gr faina
2lg cacao
2 lg lapte
1 linguritza plina praf de copt

Umplutura:
300 ml lapte
3 lg pline de gris
80 gr unt
80 gr zahar
100 gr cocos
2 lingurite extract de vanilie

Glazura200 gr cuvertura cioco neagra sau de lapte

Pregatirea
Untul,zaharul si ouale se spumeaza dupa care se adaoga cacao-a,faina si praful de copt.Se aseaza compozitia intr-o forma de 20×28 cam 20 de minute la 180°C,se lasa la racit.Pt crema:laptele,untul si grisul se pun pe foc pana la ingrosare.Se adaoga extractul de vanilie,zaharul si cocosul.Se pune peste blatul racitPt glazura se topeste ciocolata si se toarna peste crema.Praji se lasa 1 ora la rece. Eu am pus deasupra doar 80 gr ciocolata topita.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


53 de comentarii la „Prajitura cu cocos "Bounty bars"”

  1. Draga Loredana sunt convinsa ca mama ta are retete numai una si una de prajituri insa fiecare vrem sa incercam retete noi in fiecare an :)…tortul egiptean e foarte bun poate ai vazut ca multe fete l-au incercat, te pup si eu si cine stie poate ne intalnim prin Turda :)).

  2. multumesc ca existi! sunt in Canada de 16 ani si de multe ori ma incearca gusturile mancarurilor si a dulciurilor de acasa.am incercat multe din retetele tale si mi-au iesit grozav de bine.De curand incerc s-o initiez si pe fiica mea in a gati romanesc deoarece tendinta ei e sa gateasca preponderent canadian.
    aici gasesti adresa ei de web:
    http://www.duhlicious.com
    multumesc inca o data pentru tot ce ne oferi in termen de arta culinara si-ti doresc toate cele bune!

  3. Anonim ma bucur ca retetele de pe blog sunt pe gustul tau…poate ai vazut ca retetele sunt si de pe alte meleaguri, incerc sa gatesc cat mai variat… cat despre site am sa-l vizitez cat de curand !

  4. Buna Amalia.
    Numele meu este Diana V. si sunt si eu din Cluj.
    Am descoperit blogul tau acum vreo 2 saptamani, cautand retete de prajituri si sincer am ramas impresionata!Imi lasa gura apa cand vedeam pozele prajiturilor (tin sa mentionez ca tin si o dieta!)
    As dori sa incerc aceasta prajitura de Pasti si as avea o intrebare: sunt suficiente cantitatile pentru blat? Eu fac blatul acela clasic gen pandispan si am zis ca mai bine te intreb.
    Inca o data felicitari pentru retete si astept raspuns!
    O zi buna.

  5. Buna Diana :) , multumesc mult pentru aprecieri… iti raspund strict la subiect ptr ca primesc f multe comentarii si mail-uri :). Prajitura iasa destul de mica, blatul merge la fix cu crema deoarece este mai consistent… cel de pandispan mi se pare mai pufos prea "usor" ca sa zic asa pentru crema.

  6. Multumesc mult pentru raspuns. Cu siguranta am sa respect reteta ta intocmai! Abia astept sa o incerc.
    Iti voi scrie sa iti spun cum mi-a iesit!
    Numai bine!

  7. Buna Amalia si tuturor.Scumpa mea fac demult mancare dupa retetele tale si trebuie sa iti marturisesc ca sunt foarte multumita de ceea ce iese.Nu am fost niciodata asa mare fan in a gati pana sa dau de blogul tau si de atunci toate retetele imi ies super bine si delicioase si toti sunt incantati.
    Reteta asta vreau sa o incerc de Paste, sper sa fie un succes ca toate celelalte.
    Ah, si eu sunt din Cluj…am vazut ca mai sunt fete de aici care au scris…eheee…o facem de o gasca.:D

    Numai bine iti doresc.
    O sa urmaresc in continuare ce retete mai adaugi.:p

  8. Sorina ar fi o idee buna sa ne intalnim :),tinem legatura… cat despre prajituri nici nu stiu ce-o sa gatesc de Pasti, ma duc la tara asa ca o las pe mama sa aleaga ce vrea ea :).

  9. buna Amalia sant nadia si ati doresc sarbatori ferricite .
    am facut si eu reteta ta cu cocos vreau sa te intreb ,2 lg de lapte se baga la blat nu ,nu pre a crescut.am gresit eu .te pup si PASTE FERICIT.

  10. Buna Amalia, sa stii ca am facut prajitura de Pasti si mi-a iesit ffffffff buna, am fost foarte multumita. Eu am marit un pic cantitatile la blat, aveam impresia ca imi va iesi prea subtire.A, am pus si un pic mai multa nuca de cocos in crema si a iesit super. Mi se pare o reteta foarte usoara si foarte ieftina. Doar glazura mi s-a crapat la taiere…poate imi dai un sfat sa nu mi se mai intample… ma bucur ca suntem mai multe clujence prin zona…facem un club, nu?
    Apropos, ca o paranteza, am incercat reteta de cotlet evantai, fff bun, dar a trebuit sa il tin in cuptor fff mult si as fi vrut sa fie un pic mai fraged. In rest, e de nota 10+!
    Te anunt cand mai incerc ceva!
    Te pup.

  11. Diana ma bucur ca ti-a placut sa stii ca e o idee buna cu intalnirea :), daca se mai incalzeste musai sa organizam ceva :)>
    Pup!

  12. Vreau sa incerc si eu prajitura asta pentru ca arata extraordinar intrebarea mea ii blatul ar trebui insiropat???…

    mersi mult…

  13. In primul rand vreau sa te felicit pentru acest blog.nu sunt talentata la bucatarie (mai ales la retete complicate),dar am incercat cateva retete de aici si mi-au iesit foarte bine.aceasta prajitura este delicioasa,usor si rapid de facut.am prajitura perfecta pentru cand merg la parinti,la onomastica..

  14. Draga Amalia, este prima data cand iti scriu, desi iti urmaresc blogul de ceva vreme! Prajiturica asta e minunata, am incercat-o si eu, numai ca am avut o mica problema cu ea: nu se spumeaza bine untul, zaharul si ouale. Ce as putea sa fac? Este o ordine anume in care se bat? Multumesc

  15. buna!sunt foarte tentata sa fac reteta,doar ca sunt in uk si aici nu am vazut nimic asemanator cu grisul.S-ar putea sa folosesc altceva in loc?De exemplu porridge oats.Mersi! :)

  16. Rox nu stiu pentru ca nu am incercat , abia acum am vazut ce inseamna porridge oats.Un fel de cereale banuiesc :). Numai daca incerci tu si imi scrii cum ti-a iesit :).

  17. Buna Amalia, eu intru de multa vreme pe site'ul tau, si am incercat mai multe retete, dar prajitura asta ii preferata mea, am facut'o de mai multe ori, eu i'am pus deasupra ciocolata de casa, ii excelenta :)

Lasă un răspuns la Mihaela Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.