Prajitura cu capsuni, ciocolata si crema de lapte

Prajitura cu capsuni, ciocolata si crema de lapte reteta pas cu pas
Prajitura cu capsuni, ciocolata si crema de lapte reteta pas cu pas

Ma intreb si eu la fel ca si autoarea retetei: ce este primavara fara capsuni si capsunile fara ciocolata? Va las pe voi sa raspundeti si va scriu ca aceasta prajitura cu capsuni, ciocolata si crema de lapte, care este deocamdata numarul unu in categoria prajiturilor cu capsuni. Ramane sa mai vedem cine urca in top caci mai am cateva retete pe care cu siguranta o sa le incerc. :)

Nu o mai laud, va las pe voi sa o incercati si sa-mi scrieti daca v-a placut.

Ingrediente pentru reteta de prajitura cu capsuni, ciocolata si crema de lapte

Din aceste cantitati ies 24 de bucati

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 100 g ciocolata
  • 1 plic praf de copt (eu am pus cam 3/4)

Crema:

  • 600 ml lapte
  • 7 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • 250 g unt 80-82% grasime
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Pentru glazura prajiturii cu capsuni si ciocolata:

  • 250 g ciocolata amaruie (am pus 200 sa nu faceti ca mine, abia mi-a ajuns)
  • 50 g smantana pentru frisca (am pus 4 linguri ulei )

Mai avem nevoie de aprox 700 de grame capsuni.

Cum preparam prajitura cu capsuni, ciocolata si crema de lapte?

1. Pentru blat mixam galbenusurile cu zahar pana cand acesta se topeste. Adaugam ciocolata topita si laptele. Amestecam ingredientele uscate, faina, cacao si praful de copt si le adaugam mixand cu viteza mica la amestecul de galbenusuri cu zahar. Adaugam si albusurile batute spuma si amestecam peste cap cu o lingura de lemn.

Prajitura cu capsuni 2

Prajitura cu capsuni 3

Prajitura cu capsuni 4

Prajitura cu capsuni 5

2. Coacem blatul in tava mare de la aragaz la 170 de grade Celsius timp de 10-15 minute. Ca sa nu aveti surprize faceti proba cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.

Prajitura cu capsuni 6

Prajitura cu capsuni 7

In reteta originala se coceau 2 foi insa eu am preferat sa fac una singura in tava de la cuptor. Tava mea e mare 45×40 dar daca aveti un cuptor mai mic mai bine coaceti 2 foi de 35×25.

DSCF3050

3. Pentru crema amestecam laptele cu zaharul, zaharul vaniliat, amidonul si apoi le punem la foc mic intr-o craticioara amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Puteti lasa cu incredere mai mult timp deoarece nu se taie ca si in cazul cremei cu galbenusuri :).

Prajitura cu capsuni 7

 Lasati sa se raceasca bine si adaugati untul la temperatura camerei. Atentie sa nu faceti ca mine; eu am lasat crema la racit si am dormit 2 ore cu Adrian. Pe cand m-am trezit era beton si abia am mixat-o.

Prajitura cu capsuni 8

Prajitura cu capsuni 9

4. Asamblam prajitura: punem blatul, apoi jumatate de crema, capsuni taiate felii, cealalta jumatate de crema, blat cu fata in jos ( de ce, pentru ca se poate pune mai usor glazura ).

Prajitura cu capsuni 10

Prajitura cu capsuni 11

Punem prajitura la rece si preparam glazura; topim ciocolata si adaugam uleiul. Amestecam bine si turnam glazura peste prajitura.

Prajitura cu capsuni, ciocolata si crema de lapte
Prajitura cu capsuni, ciocolata si crema de lapte

Daca faceti varianta cu smantana pentru frisca, topiti ciocolata impreuna cu smantana si turnati glazura pe prajitura.

Lasam la frigider cel putin 3 ore. Eu am taiat-o dupa 2 ore.

Prajitura cu ciocolata si capsuni
Prajitura cu ciocolata si capsuni

Este super buna!

Reteta preluata de pe un site polonez.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


18 comentarii la „Prajitura cu capsuni, ciocolata si crema de lapte”

  1. Arata foarte bine si este cu siguranta delicioasa.Este de sezon si cu ingrediente la indemana,trebuie s-o pregatesc neaparat.

  2. Doamna Amalia,am pregatit-o astazi,am taiat-o dupa 6 ore si este super.Vreau sa va spun ca nu este singura dumneavoastra reteta pe care o pun in practica si va multumesc foarte mult pentru sfaturi.
    Va doresc o vara frumoasa si racoroasa.

  3. Arata foarte bine, cand am vazut tava intreaga portionata mi-am adus aminte de tavile din vitrinele cofetariilor

  4. Buna! Nu am avut amidon, si am pus faina pt “budinca” din lapte. Doar ca dupa ce am pus untul s-a intamplat ceva si s-a separat compozitia de parca s-a “branzit”. Nu arate deloc ca in pozele tale. Unde am gresit?

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.