Prajitura cu capsuni 2

Sambata am incercat o reteta de prajitura de pe un site din Bulgaria. Am respectat tot ce scria dar mi-a iesit altceva :). Eu zic ca e foarte buna atat ca iasa doar 10 portii.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cana faina
  • 1 pachet zahar vaniliat
  • 250g capsuni proaspete
  • 3 linguri de zahar
  • 100 ml apa

Ouale se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste si amestecul creste in volum. Adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam si zaharul vaniliat.

Coacem intr-o tava tapetata cu hartie de copt 15 minute la 180 de grade.

Eu am avut tava de prajitura dimensiunile cred 30×26. Lasam sa se raceasca.

Separat mixam capsunii apoi ii amestecam cu zahar si apa . Lasam sa dea cateva clocote la foc mic si apoi ii strecuram de samburi . Eu am o sita asa de mica incat am renuntat sa-i mai strecor. Lasam siropul sa se raceasca si apoi cu o furculita intepam blatul si punem siropul peste.

Taiem baltul in doua si il punem o bucata peste alta. In reteta originala se insiropa doar blatul si deasupra se orna cu frisca.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Prajitura cu capsuni 2”

  1. Este perioada capsunilor si este pacat sa nu beneficiem de savoarea lor………….foarte buna si frumoasa prajiturica ta.
    Duminica placuta!

  2. Am executat ieri minunea de praji si mi-am permis doua licente culinare. Am copt blat-ul in forma rotunda si nu l-am mai taiat in doua iar siropul de capsuni l-am facut din 500g fructe si l-am trantit tot peste blat. Delir! O zic eu si socrul meu. Fi-miu care nu pune gura pe capsuni a refuzat si forma asta de prezentare…..

    PS
    Stii bulgareste sau se pricepe google translate si la retete?

  3. Ceska ma bucur ca ai procedat asa… in reteta originala nu se taia blatul . Cat despre traducere m-am descurcat cu google :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.