Prajitura cu caise

Reteta este cea de la prajitura cu cirese .

Ingrendiente:

 

5 oua proaspete
10 linguri de zahar
5 linguri de apa
1 praf de copt
1 plic de praf de zahar vanilat
4 linguri pline-ochi de faina
1 lingura cacao

Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar ( ca si pentru bezea) si zaharul vanilat si apa. Apoi se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena. Lasam 2 linguri din compozitie in care adaugam cacao si amestecam. Punem blatul intr-o tava de dimensiuni 26×36, tapetata cu hartie de copt ( se poate pune intr-o forma de tort cu d=26cm), apoi compozitia cu cacao. Caisele se taie felii si se aseaza deasupra.

Se coace la foc mic 25 de min, se pudreaza cu zahar pudra.

10 comentarii la „Prajitura cu caise”

  1. Servus,
    am facut si eu prajitura cu visine (cirese) si a iesit f buna . sotul este cel mai bucuros pt ca este un mare gurmand , si ma inebuneste de fiecare data cand se termina ca sa mai fac iar .
    nu am gasit la noi gelatina de culoare rosie, numai transparenta.. dar am colrat cu sirop :D

    o sa incerc si cu caise, ca nu mai sunt visine la piata.

  2. Tanya ma bucur ca ti-a placut ,e bine ca ai gasit o solutie pentru gelatina, daca o incerci pe cea cu caise sa-mi spui cum a iesit !Pupici!

  3. am incercat.o si eu si este foarte buna si aspectul ei este minunat .. A fost o petrecere in care toti prieteni m.au intrebat de unde cunosc eu reteta.. Le.am dat site.ul acesta si au facut de fiecare data dupa 3-4 luni asa ceva. La revdere!

  4. Buna ziua. Intru zinic pe blogul tau pentru a vedea ce surprize ne-ai mai pregatit. Am vazut in poze ca aparea si cacao in blat, ai pus cumva si nu apare in reteta sau mi s-a parut mie? Multumesc frumos.

Lasă un răspuns la cristi Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.