Prajitura cu budinca si piersici

O prajitura super rapida. Va scriu doar atat pentru ca ma super grabesc :)

Ingrediente ( 8 buc )

Aluat:

  • 300g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 75g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 150g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 1 ou
  • 6 linguri ulei
  • un varf de cutit de sare

Pentru umplutura:

  • 1 plic budinca de vanilie sau ciocolata
  • 450ml lapte
  • 50g zahar
  • 8 jumatati piersici din compot

Mai aveti nevoie de :

  • zahar pudra
  • hartie de copt

1. Preparam budinca conform indicatiilor de pe plic si apoi o lasam sa se raceasca acoperita cu o folie de plastic sa nu faca pojghita.

2. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat pana obtinem o compozitie putin mai lipicioasa. 

Presaram blatul de lucru cu putina faina si impartim aluatul in 8 bucati. 

Fiecare le modelam in forma de bila. Cu ajutorul unui pahar ( fundul ) apasam usor in centrul fiecareia. 

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le umplem cu budinca racita. Deasupra punem cate o jumatate de piersica cu fata in jos.

Coacem la temperatura de 180g C timp de 15 min pana se rumenesc frumos. 

Servim caldute presarate cu zahar pudra.

Sunt foarte fragede.

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.

Observatie: In reteta originala se folosea budinca de vanilie.

Puteti sa folositi si alte fructe din compot de exemplu visine. Atunci le faceti mai mici.

 

4 comentarii la „Prajitura cu budinca si piersici”

Lasă un răspuns la Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.