Prăjitură cu brânză de vaci și bezea

prajitura-cu-branza-de-vaci-amalia-1

Cu ceva timp in urma am mancat la o colega aceasta prajitura si mi s-a parut foarte buna, insa am uitat sa cer reteta si apoi am uitat si de prajitura. Ce sa-i faci, asa e cand se invart tot felul de retete in jur care mai de care mai tentante :)

Prajitura cu branza si bezea este un deliciu cremos si aromat ce se prepara foarte usor. Un aluat fraged, multa crema si o bezea pufoasa o definesc ca fiind prajitura ce nu se poate refuza, indiferent de stare si de anotimp. Se prepara foarte simplu, aluatul desi fraged nu trebuie sa stea la rece, il preparati si apoi puneti umplutura. Bezeaua se adauga la sfarsit si se mai coace cateva minute cu prajitura. O sa vedeti ca se face foarte usor.

Ca si recomandare , aveti grija ce branza de vaci adica branza dulce alegeti, ar fi recomandat una cremoasa, a mea a fost mai light , nu foarte grasa si s-a simtit putin la gust dar asta nu ma impiedica sa declar ca este una din prajiturile de succes cu branza dulce.

prajitura-cu-branza-de-vaci-amalia-2

Si da, trebuie ca prajitura sa o lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia, de preferat sa o tineti si la firgider cel putin o ora. Crema se intareste mult mai bine daca o tineti la frigider .

Acestea fiind zise , va scriu reteta si va recomand sa o incercati pentru ca este foarte buna!

Prăjitură cu brânză de vaci și bezea

Ingrediente pentru o tava de 25×35 cm:

Blat:

  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura :

  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 100 g ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g branza de vaci
  • 1 plic budinca de vanilie (40 g)
  • 500 ml lapte

Glazura :

  • 3 albusuri
  • 75g zahar

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius si pregatim o tava de 25x35cm. Puteti sa faceti prajitura si intr-o forma rotunda de 30cm.

Amestecam toate ingredientele pentru blat , obtinem un aluat ce se modeleaza foarte usor. intindem o foaie in tava, nu trebuie sa acoperiti si marginile, doar fundul tavii.

Pentru umplutura mixati galbenusurile cu zzaharul si zaharul vaniliat pana ce se topeste zaharul, apoi adaugati uleiul, praful de budinca, branza de vaci si la sfarsit laptele. Cand adaugati laptele mixati usor pana se incorporeaza.

Turnati umplutura care este foarte moale ( nu va stresati asa trebuie sa fie) peste foaia frageda de blat si coaceti prajitura timp de 20 de minute.

Crema se va inchega dar va fi moale la atingere, nu va stresati se intareste atat cat trebuie dupa ce se raceste.

Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare si apoi adaugati zaharul. Mixati pana ce acesta se topeste .

Scoateti prajitura de la cuptor si usor intindeti bezeaua deasupra.

Mai coaceti prajitura inca 10 minute pana bezeaua se rumeneste frumos.

Scoateti prajitura ( bezeaua se va umfla dar apoi se va retrage la locul ei cuminte :))

prajitura-cu-branza-de-vaci-amalia-3

prajitura-cu-branza-de-vaci-amalia-4

prajitura-cu-branza-de-vaci-amalia-5

prajitura-cu-branza-de-vaci-amalia-6

prajitura-cu-branza-de-vaci-amalia-7

Lasati sa se raceasca apoi o puneti la frigider o ora .

prajitura-cu-branza-de-vaci-amalia-8

Taiati prajitura felii si serviti!

Este DELICIOASA!

Reteta este preluata de pe www.miremirc.ro cu multumiri pentru cantitatile exacte .

Spor!

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Prăjitură cu brânză de vaci și bezea”

  1. Buna, dragilor! Imi pare rau, noua nu ne-a iesit aceasta reteta: nu s-a solidificat crema si nici nu s-a copt aluatul… Cred ca 20 de minute la 180 grade au fost prea putine pentru 200 ml ulei+ 500 ml lapte.
    Am incercat sa salvam situatia punand din nou la cuptor tava 40-45 de minute la 120 grade, dar fara succes. Nici ca budinca nu o putem manca, deoarece are in continuare aluatul mai degraba crud.

    1. Sincer nu are cum sa nu iasa, nu inteleg de ce ati dublat cantitatea de ulei. Va dati seama ca public retete de ani de zile, daca nu le scriu corect nu ma mai urmareste nimeni. Plus ca reteta este preluata de la altcineva care chiar face prajiturile asa cum trebuie. Imi pare rau de nereusita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.