Prajitura cu branza, crema si nuca

Prajitura cu branza, crema si nuca 0

O prajitura foarte interesanta ca si compozitie pentru ca este defapt un cheesecake+blat de nuca+crema. Este o prajitura de sarbatoare pentru ca necesita mai multe ingrediente dar se face usor si sunt convinsa ca o sa o gasiti delicioasa. 

Ingrediente:

Cheesecake:

  • 600g branza de vaci
  • 250g zahar
  • 6 oua
  • 1/2 lingura de faina
  • 1/2 lingura de amidon
  • 125g unt
  • 1 lingurita de praf de copt

Blat de nuca:

  • 5 oua
  • 100g nuca macinata
  • 100g zahar
  • 80g faina
  • 50g amidon 
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100ml ulei

Crema:

  • 500ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 100g zahar pudra
  • 250g unt sau margarina

1. Preparam blatul de cheesecake: mixam bine untul cu zaharul ( cam 5 minute), adaugam galbenusurile pe rand mixand mereu apoi branza si faina amestecata cu amidonul si praful de copt. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o spatula de lemn.

Coacem intr-o forma de 25x30cm tapetata cu hartie de copt, 30 min la 180g C. 

Prajitura cu branza, crema si nuca 1Prajitura cu branza, crema si nuca  2Prajitura cu branza, crema si nuca  3Prajitura cu branza, crema si nuca  4

Lasam sa se raceasca bine apoi rasturnam pe un fund de lemn. Atentie blatul trebuie sa fie rece rece altfel se rupe.

2. Pentru blatul de nuca mixam albusurile spuma si apoi adaugam zaharul. Mixam pana se dizolva si apoi adaugam treptat galbenusurile si  faina amestecata cu nuca, amidonul si praful de copt. La sfarsit adaugam uleiul.

Coacem ori un blat pe care il taiem in doua ( eu l-am copt la 180g C timp de 10 min. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea), ori doua foi, ori o foaie mare pe care o taiem in doua. 

Prajitura cu branza, crema si nuca  5Prajitura cu branza, crema si nuca  6Prajitura cu branza, crema si nuca  7Prajitura cu branza, crema si nuca  8

Eu am norocul ca tava de la aragaz sa fie dubla ca dimensiune cu tava de prajituri si atunci am copt o singura foaie pe care am taiat-o in doua.

Eu am norocul ca tava de la aragaz sa fie dublua ca dimensiune cu tava de prajituri. 9

3. Pentru crema amestecam laptele cu faina, zaharul si zaharul vaniliat. Punem amestecul la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa ca si o budinca. Lasam sa se raceasca si adaugam treptat untul mixand mereu. Obtinem o crema fina.

Eu am norocul ca tava de la aragaz sa fie dublua ca dimensiune cu tava de prajituri. 10

Asamblam prajitura; blat, 1/2 din crema, blatul de cheesecake ( atentie cum il manevrati sa nu se rupa), crema, blat de nuca.

Eu am norocul ca tava de la aragaz sa fie dublua ca dimensiune cu tava de prajituri. 11Prajitura cu branza, crema si nuca 11Prajitura cu branza, crema si nuca 12Prajitura cu branza, crema si nuca 13

Deasupra lasati putina crema, o intindeti si presarati nuca. Eu am preferat sa las blatul asa.

Tineti prajitura la rece minim 3-4 ore apoi o taiati cu un cutit trecut prin apa calda.

Prajitura cu branza, crema si nuca 14

Este delicioasa si o puteti face si sub forma de tort (iese destul de inalta cam de 3 degete).

Prajitura cu branza, crema si nuca 15

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Prajitura cu branza, crema si nuca”

Dă-i un răspuns lui Carmen Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.