Prăjitură Bulinuța cu brânză de vaci

O prăjitura bună de tot, ce se face ușor și repede, abia astept sa o incercati si voi!

Prajiturile cu branza de vaci au mereu succes , incepand cu papanasii si continuand cu cele cu foi fragede sau cu celebrele cheesecake-uri, toate sunt bune la gust din categoria mananci si nu te mai poti opri. Rog nu ma contraziceti :)

Prajitura Bulinuta cu branza de vaci este un desert excelent, se compune dintr-un blat pufos de cacao si bile aromate cu branza de vaci. Se face destul de simplu, prima data modelati bulinele sau bilele de branza, nu trebuie sa va stresati cu aspectul nu e musai sa fie perfect rotunde, apoi blatul care merge rapid, doar adaugati ingredientele unul dupa altul si mixati. Coacem totul, lasam sa se raceasca putin si servim calduta. Buna! Daca aveti copii si o faceti pentru ei o sa vedeti ca o sa le placa teribil de mult!

Singura recomandare in ceea ce priveste ingredientele este cea legata de branza, trebuie sa folositi branza obisnuita de vaci nu cea cremoasa, cu cat mai zgrunturoasa cu atat mai bine. Si nu uitati de lamaie ii da o aroma deosebita.

In rest, ingredientele obisnuite: oua, faina, zahar, lapte, ulei, praf de copt. Prajitura se face in maxim 50 de minute cu tot cu timpul de preparare.

prajitura-bulinuta-amalia-3

Prăjitură Bulinuța cu brânză de vaci

Ingrediente pentru o tava de 20x30cm:

Pentru blat:

  • 5 oua potrivite
  • 200g zahar tos
  • 80ml ulei
  • 80ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 200g faina de tip 000
  • 10g praf de copt

Pentru bilele de branza:

  • 500g branza de vaci
  • 3 linguri de gris
  • 1 ou
  • 80g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • coaja rasa de la o lamaie mica

Pentru inceput preparam bilele de branza.

Amestecam toate ingredientele si formam cu mana uda bile de branza , ar trebui sa va iasa aproximativ 24 de bucati. Daca branza are zer, il scurgeti. Aluatul trebuie sa fie nu foarte tare, doar cat sa se poata modela putin. Daca nu reusiti si pare mai apos adaugati inca o lingura de gris. La mine nu a fost cazul.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un bol punem ouale si zaharul, adaugam putina sare si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam laptele, uleiul si mixam usor pana se incroporeaza. Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt. Adaugam treptat amestecul de faina la cel de ou si mixam usor ( pe treapta cea mai joasa a mixerului) pana se incorporeaza.

Punem o hartie de copt in tava si turnam blatul.

Asezam bilele de branza una langa alta ( ar trebui sa fie 6 randuri de cate 4 bile) Daca nu va ies 24 nu e problema, le asezati dupa cum va place.

Coacem prajitura 25 de minute. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.

Lasam prajitura sa se raceasca apoi taiem prajitura felii si o servim calduta.

Este foarte buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.