Pomana porcului


Da, pai asa-i zice la mancarea asta, „pomana porcului”. Se face la taiatul porcului din carne proaspata de porc si carnati. Reteta e cat se poate de simpla, o scriu pentru ca sunt sigura ca poate o sa va surprinda putin modul de gatire :).

Ingrediente:
carne proaspata de porc
carnati proaspeti
sare, boia, piper
putin ulei

Taiem carnea bucati un pic mai mari, la fel si carnatul. Le punem intr-o cratita sau tigaie mai inalta si adaugam pana la jumatatea carnii apa. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic, pana scade apa. Condimentam apoi adaugam putin ulei si lasam sa se prajeasca frumos , intorcand-o pe o parte si pe alta.

Servim cu mamaliga, branza , muraturi si obligatoriu un pahar de vin rosu sa spele pacatele ! 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


32 de comentarii la „Pomana porcului”

  1. :)))asta am facut si noi ieri.e minunata!
    daca as face asta dimineata, la pranz si seara nimeni n-ar comenta:)))).

    ps.eu pun o cescuta de vin alb si restul apa.

  2. Amalia, ma faci sa inghit in sec, salivez la nebunie. Nu am mai vazut si mincat POMANA PORCULUI de 21 de ani. Ce mi-e dor de asa ceva si un sorici taiat proaspat. O saptamina minunata! Cami

  3. M-ai omorat cu asta. :)) Cu anii in urma asteptam cu nerabdare momentul asta. Nimic nu mi se parea mai bun decat carnea proaspata de porc, prajita, in combinatia cu gogonele murate. N-am mai participat de cativa ani, nici nu sunt sigura ca mi-ar mai placea la fel de mult, dar in amintirea mea ramane extraordinar de buna.

  4. Eu stiu ca la pomana porcului se pune carne din toate partile lui, adica muschi, piept, ficat, plaman, slanina etc. Seamana foarte mult cu tochitura

  5. Pomana porcului….mmmmmm, yummy.Nu am mai mancat-o de o buuna bucata de vreme.
    Iti multumesc pt multimea retetelor gustoase pe care le postezi ,si, sa stii ca sunt fan nr1 Amalia.
    Salutari din Marea Britanie.
    Eli

  6. Asa este Amy,difera in functie de zona si in Dobrogea se face la fel ca la tine.Sa inteleg ca ati taiat porcul,sa-l mancati sanatosi…mi-ai facut o pofta…noi taiem pe 19 atunci ne vom satisface pofta.Spor la pregatiri si te rog sa postezi ce pregatesti pentru Craciun.Multi pupici din Mangalia.

  7. la noi acasa nu se pune carnat in schimb punem usturoi nu foarte mult si in loc de ulei punem unsoare de porc,in rest la fel ca tine preparam la foc mic.e foarte buna.imi place tare mult blogul tau.cristina din turda.

  8. Amalia, mi-as dori foarte mult sa fiu partasa macar virtual la bunatatile pe care o sa le pregatesti de sarbatori si pe care, cu siguranta, o sa le postezi pe blog…de unde , cu voia ta, ma voi infrupta si eu.
    Numai bine si sper sa ne mai "auzim".
    PS:Esti o delicioasa ;)).
    Eli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.