Placintele de cartofi cu susan

 

Ingrendiente:
500 gr cartofi
2 oua
aprox 4 linguri faina
praf de nucsoara (un vf de cutit)
sare, piper
50 gr unt

pentru sos:
3-4 rosii decojite taiate marunt
3 linguri ulei de masline
1 lingurita busuioc verde tocat ( eu am pus uscat)
sare, piper
in plus 2 albusuri
cantitati egale de gris macinat marunt si susan (in reteta scria 50 gr gris si 2 linguri de susan insa nu este suficient , mie mi-a ajuns doar pentru 4-5 placintele, se vede si in poze)
faina

Se taie rosiile marunt si se fierb 10 min impreuna cu uleiul de masline, busuiocul sare si piper.

Se curata cartofii, se fierb 20 de min, se paseaza bine si se amesteca cu ouale, faina ,untul, sare , piper si nucsoara rasa.

Se formeaza placintele si se dau prin faina , apoi prin albusul batut cu un pic de sare si apoi prin amestecul de susan cu gris (cred ca se pot da si prin pesmet). Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.


Se scot pe hartie absorbanta si se servesc alaturi de sos.

Reteta este din Formula As.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.