Ingrendiente:
500 gr cartofi
2 oua
aprox 4 linguri faina
praf de nucsoara (un vf de cutit)
sare, piper
50 gr unt
pentru sos:
3-4 rosii decojite taiate marunt
3 linguri ulei de masline
1 lingurita busuioc verde tocat ( eu am pus uscat)
sare, piper
in plus 2 albusuri
cantitati egale de gris macinat marunt si susan (in reteta scria 50 gr gris si 2 linguri de susan insa nu este suficient , mie mi-a ajuns doar pentru 4-5 placintele, se vede si in poze)
faina
Se taie rosiile marunt si se fierb 10 min impreuna cu uleiul de masline, busuiocul sare si piper.
Se curata cartofii, se fierb 20 de min, se paseaza bine si se amesteca cu ouale, faina ,untul, sare , piper si nucsoara rasa.
Se formeaza placintele si se dau prin faina , apoi prin albusul batut cu un pic de sare si apoi prin amestecul de susan cu gris (cred ca se pot da si prin pesmet). Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
Se scot pe hartie absorbanta si se servesc alaturi de sos.
Reteta este din Formula As.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]