Placinte cu urda si marar prajite

Spuna lumea ce o vrea la placinte nu pot renunta ( sa le mananc :)). Desi unora li se par greu de facut, eu am invatat sa le fac de mica…poate pentru ca mama „placintarea” toata ziua, ba gogosi, ba clatite, ba coce cum le zice tata :). 

Placintele cu urda se pot face atat la cuptor cat si prajite, ambele variante sunt extrem de gustoase doar ca una e mai putin sanatoasa…va las sa ghiciti care :).

Ingrediente pentru 15 -16 placinte mai mari:

Pentru aluat:

  • 1kg faina alba de grau 
  • 50g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 200ml lapte
  • 200ml apa minerala
  • 2-3 linguri ulei

Pentru umplutura:

  • 700g urda
  • 1 legatura mica marar
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva cozi de ceapa verde ( eu nu am pus)

Mai avem nevoie de o tigaie groasa si aprox 600ml ulei pentru prajit.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

1. Frecam drojdia cu 1 lingurita zahar pana se lichefiaza si apoi adaugam 1 lingurita faina si 3-4 linguri apa calduta. Lasam sa se umfle.

2. Faina o cernem si o punem intr-un bol si apoi adaugam drojdia dospita, uleiul, sarea si incepem sa framantam adaugand treptat prima data laptele si apoi apa minerala.

Framantam pana aluatul desprinde de pe vas si apoi lasam sa dospeasca la cald acoperit cu un servet textil timp de o ora.

3. Pana ce aluatul dospeste preparam umplutura; urda o zdrobim cu furculita apoi adaugam sare, mararul tocat si cozile de ceapa taiate felii. Amestecam bine. Urda pe care am avut-o eu nu a fost foarte grasa si am mai adaugat 2 galbenusuri.

4. Dupa ce aluatul a dospit ( si-a dublat volumul ) ungem masa de lucru cu putin ulei si apoi cu mana unsa rupem bucati din aluat.

Luam o bucata de aluat, o intindem putin punem 2-3 linguri de urda si impaturim (vedeti foto). 

 

Procedam la fel si cu restul de aluat.

Punem ulei mai mult in tigaie sa se incinga si pregatim prima placinta care asteapta demult sa fie mancata :); intindem aluatul usor cu varfurile degetelor incercand sa subtiiem placinta fara sa iasa umplutura si apoi prajim pe o parte si pe alta pana se rumeneste frumos.

Scoatem pe un servet de hartie si lasam sa se raceasca.

Procedam la fel si cu restul de aluat.

Sa aveti pofta! :)

 

4 comentarii la „Placinte cu urda si marar prajite”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.