Placinte cu branza fara drojdie ( nedospite )

La placinte inainte mai ales daca nu trebuie framantat mult aluatul :).

Reteta de mai jos este una rapida cu aluat subtire si multa branza asa cum ne place noua.

Ingrediente ( 8 buc):

  • 200ml apa
  • 440g faina
  • putina sare

Pentru umplutura

  • 500g branza mai grasa (poate fi cas sau burduf )

1. Facem un aluat din apa sare si faina.

Il framantam ( cam 10 minute ) pana se desprinde de vas si devine elastic asta insemnand ca daca apasati cu un deget revine la forma initiala. ( Unii au apasat cu toata palma :))

2. Lasam sa se odihneasca 30min.

3. Il impartim in 2. Luam o bucata si o intindem pe planseta presarata cu faina pana obtinem o foaie dreptunghiulara de grosime 0,3 cm ( eu nu am masurat dar asa scria in reteta ).

4. O taiem in 4 fasii si pe fiecare punem branza data prin razatoare si amestecata cu putina sare. Daca doriti puteti sa puneti si cateva cozi de ceapa verde tocata marunt.

 

5. Prindem aluatul de o parte si de alta apasand usor ( vezi foto ) astfel incat sa nu se vada branza si rulam in forma de spirala.

6. Intindem spirala usor cu sucitorul ajutandu-ne de putina faina. Rezulta o placinta subtire de diametrul 20-22cm ( iar va scriu ca nu am masurat dar poate va ajuta dimensiunea sa va faceti idee cat de subtire trebuie sa fie placinta).

7. Prajim in putin ulei incins pana se rumenesc frumos pe o parte si pe alta apoi le scoatem pe o hartie absorbanta.

Procedam la fel si cu cealalta jumatate de aluat.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.(Nu are rost sa va scriu ca noi le-am mancat calde pentru ca nu am mai avut rabdare sa se raceasca).

Reteta este preluata de pe www.gotovim-doma.ru cu multumiri doamnelor :).

Observatii:

In reteta originala se adauga la ingredientele de mai sus 4 linguri de vodca. Eu nu am pus dar banuiesc ca fragezeste aluatul.

7 comentarii la „Placinte cu branza fara drojdie ( nedospite )”

  1. Am facut chiar in seara asta aceste placinte si au avut mare succes. Am o fetita care este la regim si nu are voie drojdie, asa ca m-am bucurat mult sa gasesc aceasta varianta de placinta. Singurul detaliu pe care l-am schimbat a fost sa impart aluatul in opt, fiecare parte am intins-o ca o lipie, am pus branza in centrul ei, am unit apoi marginile si din nou am intins placinta cu sucitorul. Au iesit gustoase si aspectuoase :) Spor la gatit in continuare si multumesc pentru reteta!

  2. Am incercat si eu sa fac dar mi- a iesit ciudat aluatul, prea elastic. Adica efectiv nu-l puteam intinde pe masa de lucru. Se retragea. Oare ce am gresit? Multumeac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.