Doua chestii imi plac la placintele cu carne; prima ca se pot manca atat calde cat si reci si a doua, se prepara foarte repede. Ca sunt ieftine nu mai zic, probabil o sa va lamuriti si voi daca va hotarati sa incercati reteta :).
Placinta cu carne de porc poate fi servita ca un aperitiv cald sau rece, cina, amiaza sau o puteti pune la pachet pentru servici deoarece este foarte consistenta.
Haideti sa vedem reteta, nu am timp de povestit prea mult, ma asteapta x, y, z treburi prin casa :)
Ingrediente:
- 1/2 pachet aluat foietaj ( cel cu doua foi mari )
- 1/2 kg carne tocata de porc
- 1 ceapa mica
- 1 ou + 1 ou pentru uns deasupra
- 60g casacaval
- sare, piper, seminte de susan
- putin ulei
1. Incingem putin ulei intr-o cratita, apoi adaugam ceapa curatata si tocata marunt. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam carnea de porc. Amestecam si zdrobim bine cu furculita sa nu se formeze „bulgari” de carne. Lasam sa se faca la foc mic si cand este zeama a scazut si carnea a inceput sa se rumeneasca condimentam cu sare si piper. Mie imi place sa o prepar asa simpla dar voi puteti sa adaugati putin cimbru sau oregano sau un praf de usturoi.
Lasam sa se raceasca putin si adaugam oul si branza rasa.
2. Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei si apoi il intindem putin cu sucitorul.
3. Princalzim cuptorul la 200g C.
4. Asezam carnea pe mijloc, taiem aluatul ca si in foto si apoi infasuram placinta. Prima data marginile se sus si jos, apoi formam impletitura adaugand cate o fasie de aluat .
Punem placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi o ungem cu ou batut cu putina sare si deasupra presaram susan.
Coacem 30 min pana se rumeneste frumos.
Lasam sa se raceasca putin si apoi o taiem felii.
Servim cu iaurt. Este delicioasa! ( nu va mai ganditi la calorii :))
Si reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Trebuie s-0-ncerc cand se mai racoreste.Multumesc.
Sper sa va placa este foarte consistenta.
La cuptorul pe gaz la ce treapta coacem placinta?
Nu stiu sa va spun, eu am electric, puteti pune la foc potrivit.
A iesit f buna, cuptorul pe gaz la maxim
Ma bucur, sa va fie de bine!