Pizza la tigaie

 

 

Aveam oarecare retineri in ceea ce priveste reteta de pizza la tigaie, pentru mine pizza este una si buna si anume cea coapta in cuptor, dar odata incercata pot sa va spun doua chestii; se face in 20 de minute si este foarte buna!

Ingrediente pentru o pizza cu diametrul de 26cm:

  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt (140g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1,5 linguri ulei
  • 7-8 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt ( eu am pus o lingurita rasa)
  • aprox 50g unt pentru uns tigaia

1. Amestecam cu un tel oul cu iaurtul si uleiul, apoi adaugam sarea si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul este ca si consistenta asemanator cu cel de pancakes, nu foarte curgator (poate va ajuta poza).

Pizza la tigaie 2

2. Ungem cu unt o tigaie (care musai sa aiba si capac) si turnam aluatul in ea. Ungem cu sos de rosii, presaram busuioc si apoi punem ce ne place; sunca, ciuperci, ardei, ceapa, masline si neaparat branza.

Pizza la tigaie 3

3. Acoperim si lasam 10 minute la foc mic fara sa luam capacul. Nu va speriati ca nu se arde. Dupa 10 minute ( eu am lasat 12 in ideea ca in 2 minute se incinge tigaia pentru ca tigaia mea este din fonta ) luam capacul si cu o paleta verificam pizza.

Daca este putin rumena este ok puteti sa o mai lasati un minut fara capac. Daca incepe sa fumege e bai, va orientati catre alta mancare :).

Transferam pe un platou si servim. Noua ne-a placut si s-a cerut repetir.

Reteta este preluata de pe blogul lui Luminita Sunar, O patratica din Turcia mea, cu multumiri :)

Poze cu reteta incercata de cititoare

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Pizza la tigaie”

  1. …asa este,…pe cat de rapida pe atat de faina …din toate punctele de vedere…eu m-am inspirat pe pagina de facebook a lui Meryem Sunar…

  2. Reteta este de pe blogul lui Meryem Sunar- O patratica din Turcia mea. Va multumim pentru retetele bune pe care le impartasiti cu noi!

  3. EXTRAORDINARA comparativ cu cea la cuptor,multumesc din suflet Amalia pentru minunatia asta de reteta care m-a ajutat mult in ce priveste timpul ei de preparare,iar de gust nici nu mai vorbesc..

  4. 1,5 linguri ulei spune reteta.adica 1 lingura si jumatate sau intre 1-5 linguri ulei?am presupus k depinde de grosimea aluatului astea aprox. 5 linguri.multumesc!acum incerc reteta!

Dă-i un răspuns lui Diana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.