Ma gandeam sa prepar ceva rapid cu conopida si de ceva vreme aveam in minte sa fac pizza cu blat de conopida. Mi s-a parut ca ia destul de mult timp prepararea lui ( bine probabil o sa o fac si pe aceasta intr-o zi ) dar din intamplare am vazut pe net un filmulet cu aceasta varianta ultrarapida si am incercat-o pe loc. E foarte buna, se face in maxim 5 minute plus timpul de preparare de 25 de minute.
Ca si ingrediente folosim rosii pasate, mozarella si optional parmezan. Nu multe dar bune :)
Pizza conopidă poate fi o cină absolut delicioasă sau un aperitiv cald servit la o petrecere. Este o modalitate rapida de a prepara conopida pe care cu siguranta o sa o indragiti si voi!
Pizza conopida
Ingrediente:
- 1 conopida potrivita ( aprox 1 kg)
- rosii pasate sau sos pentru pizza
- mozarella
- ulei de masline
- sare, piper, oregano
- parmezan
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Conopida o taiem in jumatate pe lungul cotorului, apoi felii de grosimea unui deget mai subtire.
Pune in tava tapetata cu hartie de copt feliile de conopida, apoi pe fiecare sos de rosii, condimentam cu sare, piper si stropim cu ulei de masline fiecare felie.
Bagam tava la cuptor 25 de minute.
Apoi o scoatem si punem pe fiecare felie mozarella rasa din belsug si putin parmezan.
Bagam tava la cuptor timp de 5 minute pana cand mozarella se topeste.
Servim fierbinte.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]