Piure de spanac cu ciuperci

Bine v-am regasit dupa frumoasele sarbatori de Pasti ! Am mancat, am baut si ne-am simtit bine in familie, sper ca si voi ati facut la fel :) … retetele o sa le postez mai tarziu. Pentru azi va propun un piure de spanac cu ciuperci, o reteta pe gustul meu pentru ca ador in egala masura si spanacul si ciupercile.

Ingrediente ( 2 portii ):

  • 500-600g spanac
  • 300g ciuperci de tip champignon
  • 200g smantana
  • 1 lingura faina
  • 100 ml apa
  • sare

Punem apa la fiert intr-o oala mai mare. Cand da in clocot adaugam spanacul si il lasam sa se faca la foc mic. Luam o frunza cu lingura si apasam pe ea. Daca se zdrobeste inseamna ca e gata. Il punem intr-o strecuratoare si apasam usor cu lingura sa se strecoare excesul de apa. Intr-un bol punem faina, adaugam smantana si amestecam usor completand cu apa. Adaugam si spanacul si amestecam .

Ciupercile le taiem felii si le calim in 2-3 linguri ulei . Adaugam amestecul de spanac si smantana si amestecam. Daca vi se pare ca sosul e prea gros subtiati cu putina apa. Condimentam cu sare si putin piper alb.

Servim .

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Piure de spanac cu ciuperci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.