Piure de spanac cu ciuperci

Bine v-am regasit dupa frumoasele sarbatori de Pasti ! Am mancat, am baut si ne-am simtit bine in familie, sper ca si voi ati facut la fel :) … retetele o sa le postez mai tarziu. Pentru azi va propun un piure de spanac cu ciuperci, o reteta pe gustul meu pentru ca ador in egala masura si spanacul si ciupercile.

Ingrediente ( 2 portii ):

  • 500-600g spanac
  • 300g ciuperci de tip champignon
  • 200g smantana
  • 1 lingura faina
  • 100 ml apa
  • sare

Punem apa la fiert intr-o oala mai mare. Cand da in clocot adaugam spanacul si il lasam sa se faca la foc mic. Luam o frunza cu lingura si apasam pe ea. Daca se zdrobeste inseamna ca e gata. Il punem intr-o strecuratoare si apasam usor cu lingura sa se strecoare excesul de apa. Intr-un bol punem faina, adaugam smantana si amestecam usor completand cu apa. Adaugam si spanacul si amestecam .

Ciupercile le taiem felii si le calim in 2-3 linguri ulei . Adaugam amestecul de spanac si smantana si amestecam. Daca vi se pare ca sosul e prea gros subtiati cu putina apa. Condimentam cu sare si putin piper alb.

Servim .

 

Un comentariu la „Piure de spanac cu ciuperci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.