Piure de conopidă

Piure de conopidă

Dacă vreți să preparați ceva gustos și rapid aceasta este una din retetele ce o sa va placa cu siguranta, desigur cu conditia sa va placa conopida. Inițial ma gandeam sa – l mai servesc cu ceva langa, peste sau un gratar de pui dar pana la urma am renuntat si l-am mancat ca atare, cu lipie. Am vazut mai multe variante de preparare dar ca deobicei am ales-o pe cea mai simpla si mai rapida. Sper sa va placa si voua acest piure de conopida, este un altfel de garnitura care e la indemana oricui.

In acest piure se adauga branza de preferinta parmezan dar puteti adauga si alta branza asemanatoare gen pecorino sau grana padano. Le gasiti acum cu usurinta in magazine. Iar o aroma grozava ii da usturoiul pentru ca stim cu totii conopida face casa buna cu usturoiul, asa ca nu renuntati la el oricum e fiert deci face numai bine :)

Ingrediente pentru retetea de piure de conopida

Cantitati pentru 2 portii de piure

  • 1 buc conopida 500g
  • 3 catei de usturoi
  • 50g parmezan ras
  • 50g unt
  • 100ml smantana pentru gatit
  • sare
  • optional nucsoara va recomand sa adaugati ii da un gust minunat

Cum preparam reteta de piure de conopida?

Conopida o desfacem buchetele pe care le fierbem in apa in care am pus 1/2 lingurita de sare si cateii de usturoi curatati.

Cand este fiarta, o strecuram si o punem in robotul de bucatarie ( blender ) impreuna cu restul ingredientelor. Mixam pana compozitia devine cremoasa si daca e cazul mai adaugam smantana.. Serviți cu o carne slabă; peste sau pui. Sau puteti pur si simplu sa o serviti in loc de piure de cartofi ca si garnitura.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.