Pilaf de orez cu carne de vita: o mancare usoara care se poate face in orice sezon. Trebuie doar sa aveti grija sa nu iasa prea apos, asta insemnand atentie la proportia lichid/orez. Mama desi gatea foarte bine avea problema asta… probabil din lipsa de timp sau poate asa a fost invatata. Eu gatesc cu placere orezul pentru ca ne place, iar daca este si cu carne cu atat mai bine :)
De data asta am ales sa-l prepar cu carne de vita, in varianta cremoasa, de aceea am folosit orez cu bob rotund si cu o aroma mai aparte pentru ca am folosit ca si condiment chimenul.
Reteta este destul de simpla doar ca trebuie sa cam stati pe langa cratita dupa ce puneti orezul.
Ingrediente pentru reteta de pilaf de orez cu carne de vita
- 500g pulpa de vita
- 1 cana orez cu bob rotund
- 1 ceapa mare
- 2 linguri pasta de ardei
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita chimen
- sare, piper, ulei
Cum se face retetea de pilaf de orez cu carne de vita?
1. Carnea o taiem cubulete si o prajim cateva minute impreuna cu chimenul la foc mare intr-o cratita sau tiagaie cu suprafata generoasa. Adaugam ceapa tocata marunt si amestecam bine, mai lasam 4-5 minute si adăugăm boiaua apoi pasta de ardei. Amestecam si completam cu apa pana carnea este acoperita complet. Lasam sa fiarba la foc mic cu capac. Timpul de fierbere difera in functie de cat de „simpatica” a se citi batrana este vaca.
In momentul cand carnea este fiarta adaugam sare, piper si orezul. Proportia este de 2,5 cani de apa la o cana de orez dar adaugati pentru inceput o jumatate de cana de apa si lasati sa se faca la foc mic cu capac. Apoi mai adaugati cate putina apa. Scriu asta pentru cele care sunt incepatoare in ale bucatariei pentru ca eu pot s aaproximez in functie de cat lichid este in cratita cata apa sa mai adaug.
Deci stati pe langa cratita, amestecati din cand in cand si cand e gata mai potriviti de sare si piper. Lasati sa stea acoperit vreo 10 minute cu focul stins si apoi serviti.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]