Pilaf de gaina

Un altfel de pilaf, delicios! Mai ales cu gaina de casa, o bunatate :).

Ingrediente:

  • carnea de la o gaina ( fara oasele pentru supa) puteti folosi si pui
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 cana orez

Punem carnea la fiert in 2 litri de apa . Cand da in clocot spumam . Lasam sa fiarba si cand este aproape fiarta adaugam zarzavatul si putina sare. Ceapa o taiati ca in imagine ( adica in capatul und ecresc radacinile) si va garantez ca nu o sa se imprastie prin supa.

Cand este fiarta carnea o strecuram ( cu tot cu zarzavat) , o lasam sa se raceasca si o curatam de pe oase apoi o taiem bucatele.

Intr-o cratita mai mare punem o cana de orez ales si spalat , apoi adaugam 3 cani de supa ( daca nu aveti atata completati cu apa), carnea si zarzavatul. Bagam la cuptor 20 de minute la foc mic.

Amestecam din cand in cand, eventual mai adaugam putina sare. La sfarsit adaugam 3 linguri de ulei sau 50 g unt .

Reteta este preluata dintr-o carte de bucate scrisa de Didi Balmez.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Pilaf de gaina”

  1. Amalia draga, tare mult imi plac mancarurile tale, permite-mi sa te adaug in blog-ul meu. Ai niste idei super! Treci si pe la mine daca iti face placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.